Leona provsmakar morotspuré


Idag fick vårt lilla lejon smaka på morotspuré för första gången. Först var hon lite fundersam, men ändå ivrig att få smaka. Hon har insett att det troligtvis är något gott som gömmer sig på skeden. Hon är väldigt förtjust i mat, eller i varje fall av det vi äter nämligen. Så när skeden kom mot hennes lilla mun smakade hon med glädje. Hon såg förvånad ut, antagligen för den helt nya smaken för henne, men sedan mumsade hon med glädje.

Hon fick bara några skedar med morotspuré såhär den första gången, för att vara försiktig mot hennes lilla mage. Hittills har hon fått sitta med när vi ätit, och provsmakat från mitt finger om vi ätit något lämpligt, tex potatismos. Hon har visat ett stort intresse den senaste tiden, så jag kände att det var dags med lite mer aktiva smaksensationer. När hon passerar 6 månader tänkte jag börja med smakportioner, men tills dess tar vi det lugnt.

Vi har även börjat introducera gluten lite försiktigt. Leona älskar att gnaga på rån, även om det är lite klurigt att få i sig dem med bara två små tänder i munnen. Även några majskrokar har hon fått provsmaka, de var väldig mumsiga tyckte hon. Jag minns att jag kände mig stressad över att introducera mat med Alicia, så den här gången ska jag ta det lugnt och i Leonas takt. Det är ingen brådska, snart kommer även lillasyster äta mat här hemma.

Här hittar ni receptet på morotspurén om ni vill testa till era små.

Såhär reagerade Alicia när hon provsmakade morotspuré för första gången.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Livetsomemelie
Livetsomemelie,
oh sötnos! så kul med smakportioner! isabelle har precis börjat få smaka på vår mat lite smått! 😀
nouw.com/livetsomemelie
mammashus
mammashus,
Tack! Vad roligt! Hoppas hon tycker om det. 😊
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Sötfis <3 Kul att få börja smaka lite mat 😊
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tack! ❤️ Ja verkligen!
nouw.com/mammashus