Leonas andra månad


Här kan ni följa Leonas utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes andra månad hos oss, 23/9 - 23/10 2017.

Mat: Leona helammas fortfarande och nu fungerar det väldigt bra. Vi har inte vågat oss på att testa nappflaska och ersättning känns inte aktuellt.

Sömn: Leona sover fortfarande mycket dag som natt. På dagen är hon något mer vaken än under hennes första månad. Nu sover hon invirad i en gosig filt i sitt babynest i hennes bedsidecrib. Ibland sover hon däri natten igenom utan att ens vakna för mat fören framåt morgonen. Vissa nätter vaknar hon för att amma runt 4 på morgonen och oftast samsover vi sedan och liggammar till och från.

Motorik: Motoriken är inte den bästa, ryckiga rörelser, det är så svårt för vårt lilla lejon att kontrollera armar och ben. Nu är Leona stark i nacken om vi tränar när hon ligger på mitt bröst, men hon är inte mycket för att backträning på magen. Antingen skriker hon eller så ligger hon mest där och suger på sin hand. Dock kan hon vända på huvudet men bara om en har lust med det.

Kommunikation: Leona kommunicerar med hjälp av olika skrik, och hon kommunicerar på samma sätt, med samma signaler som hennes syster gjorde. Det känns lite som att jag hade facit i hand redan från start nu med barn nummer två.

Förståelse: Leona känner sig trygg med mig och min man, hon känner igen oss även om hon kanske inte vet att vi är hennes föräldrar. Hon börjar upptäcka att det finns en omvärld men ön förstår hon inte så mycket, det är basinstinkterna som styr.

Andra personer: Leona är lite mer mammig just nu än under sin första månad då vem som helst fick hålla henne. Nu vill hon helst vara hos mig eller möjligtvis hos min man.

Älskar: Leonas favoritplats är fortfarande på mitt eller Ms bröst, där känner hon sig trygg. Babynestet sover hon så gott i fortfarande. Nu har hon även upptäckt hur mysig hennes babysitter är, och så gott det går vevar hon efter leksakerna ovanför. Vagnen är också en storfavorit, det vill säga så länge vi är utomhus, gärna på en skogspromenad.

Just nu: Sakta men säkert blir Leona allt mer vaken. Nu börjar hennes nyfikenhet för sin omgivning vakna, en sådan spännande tid!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer