Leonas fjärde månad


Här kan ni följa Leonas utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes fjärde månad hos oss, 23/11 - 23/12 2017.

Mat: Än så länge helammar vi. Vi ser fram emot att nu börja med små smakprover, väldigt försiktigt när det känns som att hon är redo. Det ska bli så spännande att se hennes reaktion när hon får smaka på olika saker för första gången.

Sömn: Leona får än så länge vara uppe med oss tills vi går och lägger oss, om det så är sovandes på mitt bröst. Runt klockan 23 brukar hon vilja amma en sista gång, men då har hon för det mesta redan sovit en bra stund. Jag bär sedan upp henne till sin bedsidecrib. Där sover hon med sin sovräv som trygghet runt sig. Oftast sover hon gott däri efter det tills hon blir hungrig framåt morgonen, då får hon komma över till min sida där jag liggammar och sedan så brukar hon sova någon timme till, runt klockan 8-9 vaknar hon för dagen.

Motorik: Sakta men säkert börjar motoriken bli lite bättre. Oftast får hon tag i tex. den leksak hon vill ha, och numera är rörelserna inte lika sega och ryckiga. Känna, klämma, studera - och stoppa i munnen. Att sitta med lite stöd är numera inga problem.

Kommunikation: Visst kommunicerar Leona fortfarande med olika skrik, men hennes språk blir allt mer nyanserat. Nu jollrar hon för det mesta när hon är vaken, hon verkligen utforskar sin röst. Nya ljud kommer över hennes läppar varje dag. Med olika ljud kan hon numera visa glädje eller missnöje, om hon är uttråkad eller road. Hon har även så smått börjat sträcka sig mot oss om hon vill till oss.

Förståelse: Leona blir allt mer medveten om sin omgivning, men än förstår hon inte allt och kan bli rädd tex. om något går för fort. Hon är väldigt lättstörd numera om jag tex. ammar och hon hör min man komma in i rummet, då tittar hon glatt upp och tappar intresset för mjölken, pappa är ju här! Nu går det även att busa med henne, då skrattar hon så sött.

Andra personer: Leona är mindre tykännig än tidigare just nu, men vill helst fortfarande vara hos mamma.. Mot andra personer i vår närhet är hon ofta blyg.

Älskar: Mamma och pappa och framför allt storasyster är de allra största favoriterna just nu. Alicia kan alltid muntra upp Leona om hon är lite ledsen, det är otroligt att se deras kärlek till varandra.

Just nu: Det är munnen och händerna som är i fokus och utforskas just nu. Smaka, studera och suga. Leona har nu även börjat suga på sin tumme, och ratat nappen.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer