Leonas första månad

Jag tänkte börja med en ny serie inlägg här i bloggen där ni kan följa även Leonas utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport, precis som ni kunnat följa Alicia. I framtiden tror jag det kan vara roligt att läsa och se tillbaka på. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes första månad hos oss, 23/8 - 23/9 2017.

Mat: Leona har helammats från födseln, även om det var kämpigt i början när mjölken rann till fick vi snart in en fungerande rutin.

Sömn: Den första tiden sov Leona den största delen av dagen, och natten med för den delen. Vi försöker så gott vi kan få Leona att sova i sitt babynest i sin bedside crib, där känner hon sig trygg. Vissa nätter går bättre än andra, hon sover allra helst hud mot hud. Det var svårt i början att slappna av och sova, många tankar snurrade runt i mitt huvud. Hon har även många ljud för sig om natten, ibland låter hon som att hon har en pyspunka och ibland grymtar hon som en gris. I början sov hon så djupt att jag fick väcka henne och amma, men senaste tiden har hon vaknat självmant allt mellan 1-3 gånger per natt för att äta följt av blöjbyte.

Motorik: Leonas motorik är nästan obefintlig. Ryckiga rörelser, hon hade svårt att kontrollera kroppen överhuvudtaget. Redan från start kunde Leona hålla upp sitt huvud litegrann, men det gäller att vara beredd på att snabbt stödja hennes lilla huvud igen då hon gärna slänger med det.

Kommunikation: Den första månaden kommunicerade Leona med oss med hjälp av olika skrik, och signaler, även om hon inte skriker allt för ofta. Snabbt lärde vi oss hennes signaler och vad hon vill och hon är för det mesta lätt att glädja.

Förståelse: Än så länge förstår inte vårt lilla lejon så mycket. Men hon lärde sig redan efter två veckor att följa oss med blicken, hon ser så förstående ut när hon ligger och studerar oss, det känns som att hon förstår allt. Att hon dessutom redan från start grät med tårar gör att hennes känslor känns mer påtagliga.

Andra personer: Lillan kan slappna av och trivs hos vem som än håller i henne. Hon somnar i famnen på de flesta hon träffar.

Älskar: Leona fullständigt älskar att få ligga i min famn, med hennes lilla huvud och öra mot mitt hjärta så hon kan höra mina hjärtslag, precis som hon var van vid i magen. En annan favorit är hennes babynest, den trivs hon att sova i. Och det bästa av allt, storasysters kramar och pussar.

Just nu: Den första tiden handlade om att lära känna varandra och hitta rätt i min nya roll som tvåbarns mamma. Tänk att just du, älskade lilla vän, hade gömt sig där i min mage.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer