Liten brände sig!

Och priset för världens sämsta mamma går till...


Vid middagstid idag var jag i köket och lagade mat, vårgrön soppa, med lillan sittande i sin matstol bredvid mig. Hon lekte glatt med sin älskade bitleksaks giraff. Hon tycker det är så kul att kasta iväg den ner på golvet, och brukar skratta när jag tar upp den åt henne. När jag nästan var klar med maten började hon bli rastlös och uttråkad, och dum som jag var satte jag henne i hennes gåstol.

M hade precis tänt en brasa i kaminen innan han gick till jobbet och nu brann den för fullt, och började värma upp köket. Vi har pratat om att sätta upp ett skyddande galler runt om kaminen, men då lillan inte kan krypa än har det inte känts aktuellt. Istället bestämde vi oss för att sätta upp ett skydd framför brasan inför nästa säsong i höst. Tills dess har vi ställt vedkorgen framför så att hon inte ska kunna komma åt kaminen av misstag.

Tidigare har det gått sakta när hon sitter i gåstolen, det har mest varit att hon suttit däri och lekt med leksakerna framför sig. Men på senaste tiden har hon listat ut hur man tar sig fram med den. Idag utforskade hon köket, stod och kände på köksskåpens textur, eller klämde på sin stolsdyna. Köket var ett nytt territorie för henne, och så många saker att försiktigt utforska.

Men så ser jag som i slowmotion hur hon har tagit sig fram till vedkorgen, på något sett flyttat den något trots sin tyngd, och hennes lilla hand sträcker sig mot kaminen. Mitt hjärta stannade i det ögonblicket. Jag ryckte upp henne i min famn i samma sekund som hennes ena fingerspets snuddade vid den varma kaminen. Jag tror hon blev mer rädd för det än att hon brände sig, men hon började gråta. Så fort jag vaggade henne i min famn lugnade hon sig dock, och verkade inte ha ont. Jag sköljde fingret i ljummet vatten en stund, en smått hysterisk mamma och en glad bebis som plaskade med vattnet.

Fy tusen vad dålig jag känner mig, som världens sämsta mamma. Jag önskar jag kunde få det ogjort, eller att jag kunde ta det onda i hennes ställe. Som tur är verkar hon inte ha ont, det är det enda som lindrar min ångest. Nu är det ett bebisfritt kök tills kaminskyddet är uppe! Nej usch, jag vill bara få detta ogjort, jag vill aldrig att lillan ska må dåligt eller skada sig. Mitt mamma hjärta går sönder!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Vera
,
Du är en underbar mamma, mitt Hjärta! Jag är då stolt över dig! Det går så fort när de utvecklas de små liven!❤️❤️
mammashus
mammashus,
❤️❤️
nouw.com/mammashus
detblirbattre
detblirbattre,
Inte alls sämst mamma någonstans, våra barn kommer trilla och göra illa sig mer eller mindre under hela uppväxten och det vi kan göra att trösta och lära dem att resa sig igen. Hon har garanterat glömt bort det redan 😊
nouw.com/detblirbattre
mammashus
mammashus,
Ja så är det ju. Jag tror hon har glömt det men verkligen inte jag. Så dåligt samvete. Men skönt att läsa det du skriver. 💕
nouw.com/mammashus