Liten dricker välling för första gången

Tips till andra med små som vägrar välling.

Alicia har vägrat flaska sedan dag ett. Det var en väldig tur att amningen (när allt väl kommit igång och iordning) har fungerat så himla bra. För flaska eller napp för den delen har hon varit totalt ointresserad av. Total vägrat. När hon var lite yngre försökte vi introducera välling i nappflaska, men som mest tog hon ett par klunkar innan hon vägrade ta flaskan igen. Hur länge vi än trälade ville hon inte, så sen dess har vi givit upp hoppet om välling.

Tills jag fick ett toppenbra tips vill säga. Vi har köpt en pipmugg från mam som är den första "flaska" som lillan verkligen älskar. Ur den har hon den senaste tiden lärt sig att dricka vatten. Stora delar av dagen går hon runt med den lilla flaskan i sin hand, dricker, leker, pillar. För första gången har hon vant sig vid en flaska, det känns stort! Och så viktigt för henne att få i sig vätska då vi inte längre ammar. Och i och med det ville jag lära lillan att dricka välling, så att hon får i sig något mättande innan det är dags att sova.

Okej, tillbaka till tipset jag fick. Köp hem välling i tetrapack, och testa att ge den rumstempererad i litens favorit flaska. Rumstempererad, varför hade jag aldrig tänkt på det innan? För första gången drack lillan vällingen utan att protestera. Satt i sin mammas knä och drack så fint. Hon drack inte upp riktigt allt men ändå bra mycket, vilken skillnad! Nu ska vi inte ropa hej än, vi har bara testat det här i några dagar, men nu dricker hon nästan upp en hel flaska. Hoppas det fortsätter såhär!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Vera
,
Smart! Hoppas det håller, är ju smidigt och nyttigt med "Lä-lä"😀❤️
mammashus
mammashus,
Det hoppas jag med. 😊❤️
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Skönt att de funkar nu 😊. Wilma skulle dö uran sin napp tror jag 😆 den är i munnen innan den är där 😂
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Hoppas det håller i sig. 😊 Hahha ok, så olika det kan va. 😊
nouw.com/mammashus