Liten lär sig sätta gränser

Något som Alicia lärt sig kanske under den senaste månaden är att säga stopp. Och hon säger det ofta dessutom! Oftast säger hon det bestämt, kanske med en blängande blick eller så sätter hon även upp handen, eller knuffar lite lätt på en. Under en tid har vi försökt att lära henne att sätta gränser, att säga ifrån, och så en dag så bara gick det. Nu säger hon stopp mest hela tiden.

Första gången blev vi verkligen förvånade men nu är jag bara så glad för att hon sätter sina egna gränser alla redan. Första gången det hände var när hon lekte med sin pappa. Min man gjorde roliga grimaser åt Alicia men hon blev allt annat än road, så hon blängde bara tillbaka på honom, satte upp handen och sa Stopp! Stoppa! Vi blev så förvånade kan jag säga, hon lär sig allt så snabbt, och lite roade, även om vi försökte att inte visa det.

Det är inte lika roligt när hon säger stopp tex. när jag vill ge henne en kram eller gosa, då svider det allt i mammahjärtat. Men samtidigt är jag så stolt, det är ju precis därför vi försök lära henne att säga det. Att säga ifrån både när det gäller saker hon inte vill göra, inte gillar elller när det gäller beröring hon inte känner sig bekväm med. Tex. skulle vi aldrig tvinga henne att krama någon släkting bara för att den personen vill det, det är helt upp till Alicia. Och glad är jag för det.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
Det är ju så gulligt när dd börjar säga sånt, låter ju så gulligt 🙂 Sen är det lite trist om man som du säger tänkt o gosa med dom o de säger stopp.
nouw.com/angelicacarlsson
mammashus
mammashus,
Ja precis! Så gulligt med. 😊
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Jag som inte tänkte bloggar eller ens kolla på bloggar på ett par dagar, kunde inte låts bli att läsa detta inlägget 😊 duktig hon är!! Hur har ni lärt henne de?
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Vad kul att du tittade in ändå! Tomt utan dig, men tur vi kan höras vid ändå. 😊 Tack! Hon snappar upp så mycket bara genom att studera hur vi gör. Vi började med tydliga nej (förövrigt hennes favoritord 😅) Sedan så visade vi och sa stopp i passande situationer, ofta. Snabbt förstod hon konceptet. 😊 Fast oftast säger hon "stoppa" och inte stopp, så sött! ��
nouw.com/mammashus