Liten smakar lax & potatispuré

Liten fick smaka på lax och potatispuré för första gången idag. När hon såg skålen med mat sträckte hon sig ivrigt efter den. Hon ville så gärna smaka, men så fort hon kände den nya smaken i munnen började hon grimasera. Vid den andra skeden klöktes hon, och ögonen fylldes med tårar. Snart vägrade hon ens öppna munnen för hemskheten på min sked.

Efteråt nästan blängde hon på mig, med ett litet leende, det såg ut som om hon funderade på vad tusan jag hade tänkt på som gav henne det där. Det verkar bli en hel del jobb framöver för att lillan ska vänja sig vid laxsmaken om jag säger så. Får introducera det då och då och hoppas hon snart har vant sig vid smaken. Jag försöker arbeta fram någon slags matrutin som ska fungera framöver. Vi får se hur det går med det, jag hoppas hon kommer äta mer och mer vanlig mat.

Nu ska vi iväg ner till öppna förskolan, på babycafe, vi får se vad de hittar på där idag. Det brukar alltid vara trevligt så hoppas på det idag med. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

detblirbattre
detblirbattre,
Varken lax eller torsk var så populärt här heller
nouw.com/detblirbattre
mammashus
mammashus,
Haha ok. 😅
nouw.com/mammashus
camillahedberg
camillahedberg,
Men sötnos! 😍 Det är svårt med fisk överlag här hemma med, men det är bara att jobba på det 😊
nouw.com/camillahedberg
mammashus
mammashus,
😊
Pk, ja vi får jobba vidare med fisk. 😅
nouw.com/mammashus
maarey
maarey,
Men så söt! Haha, fisk verkar inte vara så populärt hos barn verkar det som.. Min son har fruktansvärt svårt för det, han kväljer direkt. Får hoppas han lär sig gilla det 😃
nouw.com/maarey
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Haha nej det verkar ju inte vara det. Hoppas på att de båda kommer på andra tankar snart. 😄
nouw.com/mammashus