Liten smakar majspuré

Majspuré var ingen hitt enligt liten men däremot att mata vovven var desto roligare.

Idag fick liten smaka på majs - och sötpotatispuré för första gången. Jag blandade i lite bröstmjölk och värmde purén lite. Lillan sträckte sig ivrigt efter skeden när jag förde den mot hennes lilla mun. Men så fort hon kände puréns smak i sin mun grimaserade hon illa. Hon blev till och med tårögd, så illa tyckte hon att det var.

Nästa sked som kom flygande öppnade hon glatt munnen för, verkade ha glömt den hemska purén som var på skeden. Men den här gången gick det bättre, hon mumsade glatt i sig det lilla som var därpå. Men skeden efter det fick lillan att klökas, det verkade som om hon inte riktigt kunde bestämma sig om hon gillade majspuréns smak eller ej. Lika många gånger grimaserade hon illa av dess smak som de gånger den fick henne att le. Broccoli var helt klart värre men majs kommer på en stark andra plats.

Lillan sträckte sina små händer efter skeden när den kom flygande och "råkade" några gånger få purén på sina små fingrar. Glatt log hon sedan mot mig och höll ner den kladdiga handen till vår vovve, Freja. Jag vet inte vem som var gladast, Alicia eller Freja. Vilket samarbete. De där två kommer ge mig huvudbry framöver, det känner jag på mig. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer