Liten smakar makaronilåda

Liten fick idag smaka puré av makaronilåda. Hon testade även sin nya haklapp som jag tänkt att vi ska ha i skötväskan framöver. Bra att ha med sig om vi ska äta mat någonstans utanför hemmet. Jag är verkligen svag för Färg och forms moln. Den funkade bra, och har en stor ficka som samlar upp eventuell spill.

Lillan har svårt för bitarna i maten, vilket är förståligt då hon som alla barn bara är van vid flytande föda. Får hon en bit i munnen klöks hon, men den här gången klarade vi oss utan det. När hon kände smaken i munnen grimaserade hon lite, men verkade gilla det. Helt klart mycket godare än lax verkade hon tänka.

Hon har svårt för att tajma munöppnandet med skeden. När hon ser skeden öppnar hon munnen litegrann men då är skeden en bit ifrån munnen. Jag har svårt att hinna stoppa in mat i hennes lilla mun innan hon stänger den igen, men förhoppningsvis synkas detta snart.

Hon tycker att frukt och grönsakspureer är godare än puré av vanlig mat, så det är något vi får arbeta vidare med. Jag eller M erbjuder henne mat minst en gång om dagen, och jag tycker allt att hon får i sig mer och mer. Macaronilådan verkar vara hennes favorit hittills.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
👍 gisses va de växer fort de små liven ❤️
nouw.com/mrshenriksson
mammashus
mammashus,
Ja de växer alldeles för fort! 🙊❤️
nouw.com/mammashus
Matildesilow
Matildesilow,
gullig! och vilken söt haklapp
nouw.com/matildesilow
mammashus
mammashus,
Tack! Ja visst ät den söt! 😊
nouw.com/mammashus