Liten smakar omelett

Liten testar BLW - Baby Led Weaning.

Idag lagade jag en liten omelett till lillan. Då hon tappat intresset för mat den senaste tiden, hon har så svårt för bitar i purén, så jag tänkte att vi testar något helt annat och ser om lillan gillar det bättre. BLW - plockmat, något som jag varit intresserad av länge men inte riktigt vågat testa fullt ut. Men idag kände jag, nu kör vi!

Jag valde att koka omeletten i ett vattenbad för att undvika stekyta. Det var väldigt smidigt, bara att hålla koll så att det inte kokar över kanten på formen, annars sköter det sig själv nästan. 15 minuter senare var maten klar och lillan redo att smaka. Hon fick även testa den nya lite mer täckande haklappen med ärmar. Lite mer kladdvänlig, då jag tänker att lillan ska få utforska matens värld i sin takt, klämma, känna, kladda, smaka.

Så fort hon såg tallriken med omeletten på sträckte hon sig ivrigt efter den, det kändes så skönt efter hennes matvägran den sista tiden. Inom 5 sekunder hade hon stoppat den första lilla biten i sin mun. Lite fundersam över smaken men ändå snart glatt mumsande. Det blev mycket kläm, och släng, till både vovvens och katternas glädje. De stod under bordet beredda på att fånga minsta lilla smula som kom i deras väg. 

Det kom nog mer mat på golvet än i lillans lilla mun, men hennes nyfikenhet och matglädje har vaknat igen. Underbart skönt! Nu fortsätter vi med BLW framöver, introducerar mat för henne i hennes takt. Det kommer bli mycket av vår mat, när vi äter något lämpligt, och i greppvänliga bitar. Barnmatsburkarna är ett minne blott, den maten vägrade hon ju ändå, förutom fruktpuréerna i princip. Nu hoppas jag att intresset för mat är här för att stanna. Ingredienser:

  • 1 ekologiskt ägg.
  • 1 msk grädde.
  • Lite finhackade örter. tex. Persilja.Gör så här:

  • Vispa ägget med grädden i en kopp eller form.
  • Klipp i lite örter, jag valde persilja då vi hade det hemma.
  • Ställ formen i en kastrull med vatten i. Koka upp vattnet.
  • Sänk sedan värmen och låt omeletten koka på svag värme tills den är klar.
  • Skär upp greppvänliga portionsbitar till liten.
  • Låt svalna något, klart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

FruWikstrom
FruWikstrom,
Härligt! Ett tips är att våga ge ben med lite kött på, t ex ett kycklingben. När Knut var runt 8 månader hade vi massa lammkött hemma typ ribs och annat med ben och han älskade verkligen det. Han fick stora ben att hålla i. Perfekt för att det är lätt att hålla och så 😄
nouw.com/fruwikstrom
mammashus
mammashus,
Åh, det får vi testa framöver, hoppas lillan gillar det med, tack för tipset! 😄
nouw.com/mammashus