Liten smakar potatis-broccolipuré

Idag fick lillan prova potatis och broccoli puré för första gången. Jag tror ni från bilden här över kan avgöra själva vad hon tyckte om den purén...

Den allra första purén hon smakade för ett par veckor sedan var morotspuré, och den gillade hon, även om det var lite tveksamt i början. Sedan dess har hon fått smaka på rån, majskrokar, och även lite på fingret från vår mat om vi ätit något lämpligt. Allt har smakats på med tveksam nyfikenhet, och hon verkar gilla det mesta. Mumsar glatt med det lilla smakprovet i munnen. Men idag slutade det inte så.

När jag placerade henne i hennes tripp trapp stol och började värma ett litet litet smakprov blev hon så ivrig, hon förstod att hon skulle få smaka. När skeden med purén flög mot hennes mun sträckte hon ivrigt sina armar mot den, öppnade munnen och såg glatt på mig. Men när hon fått potatis och broccolipurén i munnen grimaserade hon, klöktes och nästan spottade ut det. När jag förde en andra och sista liten sked mot hennes mun grimaserade hon illa redan innan hon fått  purén i munnen. Det kommer bli några kämpiga smakprover innan hon vänjer sig vid den här smaken skulle jag tro. Lilla hjärtat då. 


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Såklart det smakar konstigt när allt innan smakat mjölk. Men det kommer, tror jag!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Mm precis. Ja vi får hoppas det gör det. 😊
nouw.com/mammashus