Liten testar "lära gå stol"

Jag hittade en begagnad lära gå stol på nätet i ett fint skick till ett bra pris. Så igår var vi och köpte hem den. Kändes minst sagt lite konstigt när jag stod och väntade på säljaren på Willys parkering, men snart kom hon ut från butiken och jag kunde packa in stolen i bilen. Men när vi kom hem så var det dags för lillan att sova för natten, så det var först idag hon kunde testa den.

När jag placerade henne i den lilla stolen sträckte hon direkt sina små händer mot leksakerna framför henne. Snart slog hon glatt på allt hon kom över. Tryckte på knappar som spelar olika melodier, snurrade på bildhjul och försökte att smaka på stolen. Det tog en stund innan hon förstod att hon kunde ta sig fram med hjälp av den. Eller fram och fram, än så länge hur hon bara backat omkring här hemma. Lilla tokfia. Vi får se när hon listar ut hur man tar sig framåt också.

Tanken är att hon inte ska sitta allt för ofta i stolen, bara lite då och då, och träna sina små ben. När hon inte vill vara i tex. babygymmet och jag för stunden inte kan hålla henne, om jag måste ha händerna fria, då tänker jag att gå stolen kan vara ett bra alternativ. Nu ser jag fram emot att se henne faktiskt ta sig framåt med stolens hjälp för första gången, det känns stort. Att få se sin lilla älskling faktiskt förflytta sig.

Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma, inte gjort speciellt mycket alls faktiskt. Farmor kom förbi en sväng för att fira min födelsedag, tanken är att vi ska fira mig ordentligt imorgon egentligen, men hon kunde inte hålla sig tills dess. Nästa helg ska vi fira med min mamma med flera, så mysigt. Nu ska vi åka och handla och sedan köpa hem mat från min favoritrestaurang, så ikväll blir det lite thaimat här hemma. Mums!


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer