Liten testar plockmat

Jag har lagat lite plockmat åt lillan. Jag skar morötter, potatis och palsternacka i stavar, och kokade dem sedan. Jag gjorde även en ärtpuré som hon kan dippa rotfrukterna i, men det var lite väl svårt för henne märkte jag, så fick hjälpa henne lite på traven där.

Men purén var smidig att göra, först kokade jag ärtorna, sedan mixade jag dem med en stavmixer, och blandade i lite av vattnet ärtorna kokat i, lite smör och kryddade med lite peppar. Till det fick hon lite fisk, torsk, som jag bakat i ugnen, med lite matlagningsgrädde, vitpeppar, dill och persilja.

Lillan sträckte sig ivrigt efter tallriken, men hon slänger så gärna ner den på golvet när hon börjar bli mätt, så jag ställde den en bit bort och la upp lite godsaker på bordet framför henne i stället. Hon valde snabbt ut en morotsbit som hon började mumsa på. Hon kan nu bita av bitar utan problem, och mosar dem sedan i munnen. Dock får hon fortfarande kväljningar rätt långt fram i munnen när hon äter bitar. 

Lillan verkade gilla maten och åt bit efter bit. Men lika mycket hamnade på golvet som i hennes lilla mun, men vad gör det. Hon lär sig om olika smaker och konsistenser i sin egen takt, och har hittat intresset och nyfikenheten för maten igen. Det är det helt klart värt, vad gör lite kladd när bebis upptäcker matens värld med god aptit?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

detblirbattre
detblirbattre,
Åh jag önskar att jag också vågade mer stavar, är så rädd att han ska bita av en för stor bit och sätta i halsen...
nouw.com/detblirbattre
mammashus
mammashus,
Jag är också lite nervös, men har märkt att lillan klarar av det, så nu känns det bättre. 😊
nouw.com/mammashus
mamamanda
mamamanda,
Vad duktig du är med maten till henne! Lät ju riktigt gott 😄
Längtar riktigt tills jag får börja laga lite mat till Emil! ☺️
nouw.com/mamamanda
mammashus
mammashus,
Tack! Jag kunde inte låta bli, jag smakade jag med, det var gott. 😊 Snart så kan du laga massa god mat till Emil.
nouw.com/mammashus