Litens första förkylning

När man är förkyld får man minsann gosa lite extra länge i sängen mellan mamma och pappa. (Bild från imorse.)


Stackars liten är snuvig för första gången. Igår var hon lite rosslig men det var inte så farligt. Men framåt klockan 1 inatt vaknade hon för att hon hade svårt att andas av nästäppan. Resten av natten blev orolig, så kan inte säga att vi sov så mycket, jag hoppas bara att jag underlättade lite för henne. Så otroligt jobbigt för mammahjärtat att se lillan må dåligt, som jag önskar att jag kunde vara sjuk i hennes ställe.

Det känns lite extra jobbigt att hon är sjuk när hon fortfarande är relativt liten, bara drygt fem månader. Hon andas ju fortfarande bara genom näsan, så att amma blir ju svårare än vanligt för lillan. Bara hon inte blir mer snorig så att hon får svårt att äta med. Just nu går det an, men hon får kämpa för att andas när hon äter. Får testa Näs-Fridan framöver för första gången tror jag.

Igår upptäckte vi även hennes andra tand, så nu har hon två små tänder i mitten av underkäken. Om de tänderna hinner växa sig större innan de andra tänderna tittar fram så kommer hon se lite rolig ut, som en liten hamster. En söt liten hamster. Stackarn mår inte så bra just nu, så jobbigt att se. Frågan är om hon är snorig pga. tänderna eller om hon blivit förkyld. Hoppas så att hon mår bättre snart i vilket fall.

Vi hade planerat att träffa lillans kompis Millie idag men vi vill inte riskera att smitta henne. Det hade varit så kul att få träffa dem igen, snacka lite och låta de små leka med varandra. Men vi får helt enkelt ta det en annan dag. Nu får de bli en lugn dag här hemma, kurera lillan, se någon film, vila och gosa. Hoppas på en bättre morgondag.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

detblirbattre
detblirbattre,
Krya på er, nässugen är guld att använda innan matning.
nouw.com/detblirbattre
mammashus
mammashus,
Tack! Får försöka oss på nässugen framöver. 😊
nouw.com/mammashus
FruWikstrom
FruWikstrom,
Krya på dig Alicia. 💕
nouw.com/fruwikstrom
mammashus
mammashus,
Tack hälsar lillan. 💕
nouw.com/mammashus
Chatarina
,
Denna använder vi till vår lilla Livia, den är super och mycket bättre än vanligt koksalt 😊

https://www.apotekhjartat.se/produkter/forkylning-vark--feber/forkylning--feber/forkylning-hos-barn/physiomer-baby-saltvattenspray-1/
Chatarina
,
Blev lite konstigt med länken men den heter physiomer baby i alla fall 😊
mammashus
mammashus,
Ok, får ta och testa det, tack för tipset! 😊
nouw.com/mammashus
ellenida
ellenida,
Lider med er! Vår lilla blev förkyld redan efter två veckor och sen igen efter en månad ca, så hemskt jobbigt! Näs-Frida och snorsug samt att ha de på mage så mycket som möjligt så snoret får rinna ut är mitt bästa tips!
På natten kan man bulla upp med böcker under sängkanten, kan hjälpa lite 😊
nouw.com/ellenida
mammashus
mammashus,
Ursch, måste varit jobbigt när en så liten blir sjuk. Får testa det, tack för tipset. 😊
nouw.com/mammashus