Litens första matrutin

Att införa matrutiner, det här känns så stort, så viktigt att få till rätt. Jag vill lägga en bra grund för lillan, med sunda matrutiner. Med bra vanor som hon kommer att ha nytta av resten av sitt liv. Vänja henne vid många olika smaker, inte allt för onyttigt, ja det alla vill för sina små. Det bästa.

Just nu går det lite knaggligt med maten. När vi började åt hon ivrigt av det mesta, med vissa undantag. Hon visade glatt att hon ville smaka av vår mat och hon åt glatt av maten. Men sedan vi introducerade vanlig mat har det blivit svårare. Hon gillar inte bitar i maten överhuvudtaget. Hon har tappat intresset något, så just nu får vi ta det lite lugnt igen med matningen. Lillan får amma fritt när hon blir hungrig. Utöver det erbjuder vi:

  • 09:30 Gröt.
  • 12:00 Mat.
  • 16:00 Gröt/mellanmål.
  • 18:00 Välling.


Jag försöker få in fasta tider, rutiner, men just nu blir det bara på ett ungefär. Gröten har hon tidigare ätit med god aptit men just nu tar hon bara någon sked, likadant med maten. Så vi får försöka ta det i hennes takt, lugnt och försiktigt, och fortsätta erbjuda maten. Vällingen har hon inte fått smak för än, hon har svårt för att dricka från flaska överhuvudtaget. Hon tar några klunkar sedan leker hon bara med flaskan. Med lite tid hoppas jag att det snart ska gå lite bättre igen. Tips mottages gärna.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer