Litens första natt utanför hemmets trygga vrå

Lillans första natt utanför hemmet blev i Västerås hos mina släktingar för att fira min fasters 50 årsdag. Bilresan hit gick över all förväntan. Vi hann inte ens komma utanför stan innan lillan hade somnat i babyskyddet. Sedan sov hon i ungefär två timmar, tills vi stannade för att äta. Lillan fick lite gröt och med det i magen var hon pigg och glad den sista biten av resan med. Så otroligt skönt, jag hade oroat mig i onödan. Vi får hoppas att hemresan idag går lika bra.

Det var jättekul att presentera Alicia för alla mina släktingar, speciellt för mina kusiner som inte träffat henne tidigare. Jag tror lillan charmade de flesta med sitt glada humör. Hon satt vid änden av bordet och höll låda hela kvällen, vinkade, blåste salivbubblor, drägglade och jollrade. Det enda som var lite klurigt var att amma, hon hade så svårt att få ro, hon ville inte missa en sekund av allt kul som försegick i huset. Men två sprängfyllda bröst och några försök senare var lillan mätt och jag så lättad.

Natten sen hade jag oroat mig så för. Vi skulle sova i ett sovrum i källaren medan festen var i full gång på övervåningen. Jag nattade lillan i soffan i vårt rum (tack G!) och förvånansvärt snart somnade hon. Vi hade med oss liggdelen till vagnen in, och hade bäddat däri med hajsovsäcken. När jag skulle lägga ner lillan däri vaknade hon självklart, så jag fick börja om igen. Men på det andra försöket lyckades jag som tur är, jag hade börjat oroa mig för att det inte skulle fungera.

Hemma brukar lillan ofta vakna en gång i timmen, men trots festens alla ljud sov hon ända tills kl 24. De timmarna använde vi babyvakten, men som jag oroade mig för att jag inte skulle höra henne ändå. Jag sprang ner för trappan titt som tätt, la örat mot dörren för att höra om hon fortfarande sov. Knäpptyst. Men när hon vaknade var hon så pigg och ville festa hon med. Jag la henne i sängen bredvid mig och sjöng vaggvisor och vaggade, men fick bara joller till svar. En timme senare hade jag nästan gett upp när hon somnade så sött, precis lagom till att M kröp ner bredvid, och slog sina stora, starka armar om oss.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer