Litens första tand

I förra veckan var lillan inte på topp, och jag trodde mycket berodde på biverkningarna hon fick från 5 månaders vaccinationen. Vi fick byta ovanligt många blöjor och hennes humör var inte hela tiden det bästa, hon var helt enkelt inte sitt vanliga glada jag. Säkert gjorde vaccinationen sin del utav det men igår upptäckte jag ett litet, litet risgryn till tand i lillans underkäke. Den rackaren hade nog en hel del att göra med hur hon mådde förra veckan. Stackars lilla älskling!

Jag skulle tro att tanden även hade en stor del att göra med att lillan sov så oroligt inatt. Även nu under dagen har hon haft lite svårt för att komma till ro, inte kunnat sova lika mycket som vanligt. En vanlig dag kanske hon sover ca 2-3 timmar under dagen, oftast en timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen, ibalnd mindre, ibland mer om hon är trött. Hon har även varit lite kinkig idag vilket hon inte brukar vara annars. Jag hoppas verkligen hon mår bättre snart.

Nu börjar jag oroa mig för hur det ska gå med amningen i fortsättningen. Visserligen har jag planerat/funderat på att om en månad sakta börja med smakportioner och sedan minska på amningen mer och mer, men jag trivs verkligen med att amma just nu. Äntligen fungerar amningen smärtfritt och bra, så länge lillan kommer till ro, vilket hon har lite svårt för just nu då hon är väldigt lättstörd. Minsta lilla ljud och hon måste ta reda på vad det var som lät. Eller så fångar någon detalj som tex. dragkedjan på min tröja hennes fulla uppmärksamhet och hon glömmer av att fortsätta äta.

Nu fasar jag inför det första bettet som jag antar kommer komma framöver. Så ont det lär göra! Inte för att jag tror att lillan kommer göra det med flit men det kan mycket väl hända framöver. För att skydda mig själv kanske jag får börja med amningsnappen igen, vi får se hur det går. Men jag har varit så glad över att ha klarat mig utan den sedan den första tiden med lillan. Någon där ute som har något tips lämna gärna en kommentar.


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

ellenida
ellenida,
Även om det gör är jobbigt för henne så är det ju riktigt kul att tänderna är påväg! ☺️ här får vi vänta ett tag till 🙊 lycka till med amningen framöver, var inte rädd för att låta henne prova lite mer mat 😊
nouw.com/ellenida
mammashus
mammashus,
Tack. 😊 Hon ska få prova lite allt möjligt framöver tänker jag. 😊
nouw.com/mammashus