Magen en månad efter förlossningen

Idag har det gått en månad sedan lilla Leona föddes. Det känns fortfarande som att hon kom till oss bara för några dagar sedan samtidigt som det känns som att hon alltid har varit en del av vår familj. Att det var just hon som gömde sig i min mage känns nu som en självklarhet, hon var verkligen den saknade pusselbiten i vår familj. Vi har börjat hitta fungerande rutiner och lärt känna varandra. Men samtidig känns det så ofattbart att hon äntligen är här, och framför allt att hon varit hos oss i en månad!

Jag är så otroligt tacksam för hur snabbt min kropp har återhämtat sig efter förlossningen. Att kroppen efter två fullgångna graviditeter och förlossningar lyckats återgå någorlunda till det normala. Den här gången har jag mått så mycket bättre än efter Alicias födelse. Antagligen mycket pga. att förlossningen var så otroligt mycket smidigare den här gången. Jag minns hur trött jag var i kroppen sist, hur ont det gjorde att sitta upp, alla stygn, men den här gången var det inte alls så. Inte mycket till smärta eller trötthet, bara en del eftervärkar i början. Jag kunde så tydligt känna hur livmodern och magen drog ihop sig igen. Kvinnokroppen är verkligen fantastisk!


Bf+8 --> 24h efter förlossningen --> 1 vecka efter förlossningen.

När jag blev gravid med vårt lilla lejon vägde jag 55 kg. Som mest under graviditeten gick jag upp till 69 kg. Under den här månaden efter förlossningen har 10 kg av dem rasat av mig. 4 kg kvar till ursprungsvikten men det är inget jag stressar över i nuläget. Det får ta den tid det tar, och själva vikten i sig är inte huvudmålet. Även om kroppen har återhämtat sig och magen dragit ihop sig så känner jag att det fortfarfarande är en bit kvar att gå. Det är styrkan som saknas, det känns fortfarande som en obalans i kroppen. Men med lite träning och att springa efter två små barn kommer förhoppningsvis även styrkan återvända till kroppen så småning om.

Framför allt är jag oändligt tacksam att min kropp lyckats skapa två underbara barn av kärlek. De finaste små hjärtanen i hela världen. Att jag fått bära er i min mage, känna era små fjäderlätta sparkar därinne i värmen som sakta blev allt starkare, fått uppleva två vitt skilda men ändå helt magiska förlossningar. Jag är så tacksam att jag fått vara med om denna fantastiska resa två gånger nu. Jag vet allt för väl att det inte är en självklarhet, och det går inte en dag utan att jag tackar för att jag tillslut fått min älsklade lilla familj. Jag älskar er över allt annat! Och er pappa såklart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Vera
,
❤️❤️❤️❤️
mammashus
mammashus,
❤️❤️❤️❤️
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Men wow ! Kvinnokroppen är verkligen fantastisk ! ❤️👌🏼
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Visst är den fantastisk! ❤️
nouw.com/mammashus