Mardrömskväll

Lillan har kommit in i en period där hon blir otroligt lätt störd, av minsta lilla. Tidigare har hon kunnat sova igenom det mesta, tex. en slagborr på bb. (Hur tänkte de där?) eller tvättmaskinsbuller. Men nu har hon så svårt att komma till ro. Det är likadant när jag ammar numera, hör hon sin pappa skratta, vovven skälla eller mig prata tappar hon koncentrationen och vill undersöka vad det var som lät, eller prata med sin pappa, att hon var hungrig är sedan länge bortglömt.

Igår kväll ställdes detta på sin spets. M jobbar kväll den här veckan, så det var bara Alicia, jag och våra fyrbenta vänner hemma. Jag tänkte att den lugna stämningen här hemma skulle hjälpa lillan att komma till ro, men tji fick jag. Lillan var trött, och somnade ammandes i min famn ungefär 19:30. Där lät jag henne sova en stund, medan jag njöt av hennes närhet, studerande hennes vackra ansikte. Lagom tills jag skulle bära upp henne till sin säng, vaknar hon med ett skrik, hon måste ha drömt en mardröm.

Efter det blev stackarn så orolig, kom inte till ro. Jag tröstade, gosade och vyssjade en bra stund innan hon äntligen somnade igen, så sött snosande i min famn. Men så tror sig Freja se någon eller något utanför, och med sitt skall väcker hon lillan återigen. Den här gången fick jag försöka med allt, men hela tiden när lillan nästan somnat så var det något litet ljud som störde henne, väckte henne. Stackars liten, så jobbigt att se henne så orolig. Inte fören vid 22 tiden somnade hon i min famn, försiktigt försiktigt bar jag upp henne till sin säng, och virade in henne i en gosig filt. Hennes ansikte så avslappnat, lugnt, då var det svårt att tro att hon bara en stund tidigare varit så orolig, älskade lilla vän. Har ni några tips till mamman åt en liten som har svårt att komma till ro?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer