Med tutten i en råttfälla

Och jag vet aldrig när dess käftar kommer att smälla igen. Att amma känns numera som att leka med döden. Som att spela rysk rulett, jag har ingen aning om jag kommer komma undan helskinnad. Inte nog med att hon har de två stora tänderna i underkäken, nu har även tre tänder i överkäken börjat leta sig ner. En livsfarlig kombination i amningssammanhang.

Alicia fick sina första tänder hyfsat tidigt, om jag inte minns fel så var hon ca 5 månader, och vid det tillfället var jag inte alls beredd på att ge upp amningen. Den närhet vi delat under amningen är svår att ens beskriva i ord, en sådan kärlek. Som tur är har lillan varit så snäll, ätit så försiktigt så att tänderna aldrig har blivit ett problem. Vid något enstaka tillfälle har hon råkat bita mig men det har aldrig varit någon fara. Tills igår.

Igår kväll var hon övertrött, men inte alls beredd på att kasta in handduken, äta lite och sedan sova. Så när jag tog upp henne i min famn och la henne vid bröstet så bet hon sig fast. Kan du tänka dig, hon bet sig fast. Hårt. Så hårt att jag tror att om jag ställt mig upp hade hon hängt kvar där. Hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle ha en bebis hängande i bröstet på det sättet. Jag tog min hand och tryckte lätt hennes lilla huvud in mot bröstet, och som tur var släppte hon, annars vet jag inte vad jag skulle tagit mig till.

Nu är det en envis tanke som snurrar i mitt huvud. Det kanske är dags att sluta amma. Helt. Lillan är ju trots allt lite drygt 8 månader nu. Den senaste tiden har vi trappat ner amningen mer och mer, och lillan har ätit desto mer vanlig mat. Men nu vet jag inte om jag ens vill eller vågar amma mer. Om ni har några tips så kommentera gärna, både gällande tänderna och att sluta amma.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

marcusdotter
marcusdotter,
Usch!! Jag som tycker två små flisor är jobbigt nog, frågan är om man kommer orka så länge som dig 😁 vilken skräckhistoria haha!
nouw.com/marcusdotter
mammashus
mammashus,
Haha ja det var läskigt! Aj! 😄 Hoppas hon inte biter igen. 🙈
nouw.com/mammashus