Mitt största självtvivel


Detta är en del av @victoriajongard och @moafidelie Januariutmaning för att kickstarta bloggåret. Vill du också delta klicka här.

Mitt största självtvivel handlar om att inte vara bra nog. Att inte duga. Att inte räcka till. Kanske grundas denna rädsla i dåligt självförtroende, jag vet inte. Självförtroendet har inte alltid varit det bästa men det är något jag arbetar med, varje dag. Och det känns faktiskt som att det blir bättre hela tiden. Varje gång jag faktiskt klarar av det jag gett mig in på. Varje gång jag lyckas uppnå mina mål.

Ibland så kan jag vara så rädd för att misslyckas att jag inte ens vill försöka. Ibland gör jag det inte heller, men då är ju möjligheten att faktiskt lyckas obefintlig. Friskt vågat, hälften vunnet säger man väl? Det ligger allt lite sanning där. Jag försöker utmana mig själv, tvinga mig själv till att våga försöka. Testa det där som känns så obehagligt utlämnande, för jag har insett att obehaget snart byts ut till lycka.

Som med att blogga till exempel. Länge funderade jag på att börja. Flera år klurade jag på vad jag ville skriva om, tanken letade sig alltid tillbaka även om jag hela tiden skakade bort den. Jag planerade, fantiserade, men vågade aldrig ta steget. Vem skulle vara intresserad av vad lilla jag hade att skriva? Ganska många skulle det visa sig. Men om jag inte tillslut hade satt mitt självtvivel åt sidan hade jag aldrig fått reda på det.

Anna, @jagochjuno, tack än en gång för all hjälp och stöttning. Utan dig tror jag inte att jag någonsin hade samlat på mig mod nog att börja blogga. Och att skriva ger mig så otroligt mycket, utan dig hade det inte varit möjligt. Alla skulle ha en vän som du, då skulle världen vara en bättre plats för oss alla! <3


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Erika,
Jag känner så igen mig om dina tankar innan du började blogga. Tror de flesta känner så faktiskt 🙈
www.nouw.com/erki
mammashus
mammashus,
Så är det säkert. Men skönt att höra att jag inte är ensam. 🙈
nouw.com/mammashus
eswensson
eswensson,
känner igen mig rätt val i din text. Dock har det blivit betydligt bättre de senaste åren. Men jag är fortfarande rätt rädd för att göra fel. Även fast jag vet att det egentligen inte gör någonting.
nouw.com/eswensson
mammashus
mammashus,
För mig har det också blivit bättre på senare år, framför allt sedan jag blev mamma. Kan bara hålla med!👆🏻
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Känner igen mig så! Man vill ju aldrig misslyckas & alltid vara ”bäst” .
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Precis så! 😊
nouw.com/mammashus
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Känner igen mig så väl. Man vill aldrig va sämst, eller känna sig misslyckad.
nouw.com/jeenyrosen
mammashus
mammashus,
Ja precis så. En ständig rädsla.
nouw.com/mammashus