Mjölkstockning 


151103. Framåt kvällen var jag så otroligt trött och kunde inte förstå varför. Snart kände jag mig även febrig också, så jag tog tempen som visade 38 grader. Det som oroade mig mest var om jag blivit smittad med något som jag kunde smitta lillan med. Mitt mammahjärta skulle gå sönder om det var mitt fel att lillan mådde dåligt. Nästa morgon värkte hela mitt vänstra bröst, var ömt, rött, svullet och knöligt. Mjölkstockning. På ett sätt var jag lättad att jag inte kunde smitta Alicia, men jag var inte pigg alls. Febern steg och jag försökte med allt jag kunde komma på för att det skulle lätta. Jag började med att amma först på den sidan för att få det att släppa. Värme, vetekudde och varma duschar med massage. Men inget hjälpte. 

151107.  Mjölkstockningen satt fortfarande fast, men febern hade minskat. Jag bestämde mig för att försöka med en lång varm dusch igen. Jag masserade bröstet och när jag gjorde det värkte det hemskt mycket där mjölken satt fast. Sedan släppte det, det bara rann. Jag blev så otroligt lättad. 

151108. Men morgonen efter vaknade jag med hemsk feber, nästan 40 grader och mådde sämre än jag gjort på hela veckan. Jag pratade med sjukvårdsrådgivningen som tyckte jag skulle åka in till BB och få hjälp där. Sagt och gjort, snart ringde vi på klockan utanför dörren till BB. Så många minnen det väckte att vara tillbaka där det underbaraste mötet i mitt liv skedde. Mina värden kontrollerades och bröstet klämdes på och jag fick rådet att fortsätta som jag gjort så skulle det snart släppa, och att ta tre Ipren om dagen. Den natten brann hela min kropp, jag svettades floder, såpass att jag fick byta kläder, täcke och sova resten av natten på en handduk. Men äntligen hade mjölkstockningen släppt. Nu var det bara såren jag fått under tiden som skulle läka... 

151126. Jag köpte hem värmande bröstinlägg i ull och siden som jag användt varje gång jag gått ut sedan sist. Försökt att hålla dem varma och inte komma iklämm men trots det vaknade jag med en hemsk värk i vänster bröst igen idag. Det var nästan så jag kunde se det växa, och en stor knöl infann sig på undersidan. Aj! Febern närmade sig sedan 40 grader och jag blev helt matt i kroppen. En lång varm dusch och en amning senare försöker jag hålla hoppet uppe att det ska släppa snart. Det är tur att kära M har hjälpt mig med Alicia så mycket som möjligt idag för jag har inte varit en rolig mamma, så nu smyger sig skuldkänslorna allt närmare. Jag trivs så bra med att amma och hoppas att kunna göra det ett bra tag till, men just nu ser det mörkt ut. Snälla låt mjölkstockningen släppa och att den aldrig kommer tillbaka. Tips mottages gärna!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer