När brösten håller på att sprängas

Under dagen vill Alicia amma ungefär med 2 - 4 timmars mellanrum. Med andra ord ganska så ofta. Jag tycker bara det är mysigt, en lugn stund, där vi kan gosa med varandra och njuta av varandras närhet. Nu har vi äntligen fått in en teknik som fungerar för oss, så nu kan vi slappna av och njuta av stunden. Annat var det tidigare, det var kämpigt ett tag innan vi fick det att fungera.

Nu har ett nytt bekymmer uppstått, i och med att lillan numera sover natten igenom för det mesta, det kan gå upp emot10 timmar emellan kvällens sista amning och morgonens första. Det är en stor omställning från dagens täta matstunder. Det resulterar i sprängfyllda bröst, som gör så ont att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Mjölk ända ut i armhålorna. Lillan får så mycket mjölk så fort, så hon hinner bli mätt på bara några minuter, hon hinner inte äta på båda sidorna.

Sedan är hon mätt i flera timmar, och under tiden plågas jag. För ett tag sedan testade jag pumpen för att lätta på trycket, och det hjälpte för stunden så jag stod ut tills lillan blev hungrig igen. Men det känns inte som en långsiktig lösning, och är meckigt att hålla på med. Blir det inte en ond cirkel om jag fortsätter så, mer mjölk som produceras? Ska klura på detta ett tag till och hoppas komma på en lösning, under tiden mottages tips tacksamt.


Jennifer <3

  • Amning

Gillar

Kommentarer

tuuli
,
Hej!! jag måste bara tipsa dig om att jag har en giveaway i samarbete med todieforswimwear på min instagram!! Jag heter tuulialva på instagram, kolla gärna in!!
fridabecklund
fridabecklund,
Hade precis samma problem. Men säger bara fortsätt pumpa någon gång på natten om du ändå ska upp och kissa till exempel. För jag slutade pumpa ut när dom var sprängfyllda och det resulterade i mindre mjölk cg efter ett par veckor fanns de inte tillräckligt istället :/ så pumpa på 😀 (kan ju självklart va olika)
nouw.com/fridabecklund
mammashus
mammashus,
Ok, tack för tipset! 😄 Bäst att fortsätta pumpa emellanåt då.
nouw.com/mammashus