När hon upptäcker världen


Det där första riktiga leendet, det var det bästa jag varit med om. I början var det ett litet blygt leende men som snart växte sig allt större. Att få vara med om det är så oerhört stort. Nu skrattar lillan åt oss, hur underbart är inte det? Mitt hjärta smälter av kärlek varje gång. 

Från att sova nästan hela tiden, att bara vara, till att verkligen vara med på riktigt. Snart tre månader och så mycket har hänt under hennes tid här hos oss. Varje dag lär hon sig något nytt. Upptäckten av att hon faktiskt har händer, och att de smakar gott också gjorde hon för någon vecka sedan. Sedan dess har händerna konstant varit i hennes mun. Om Alicia fick som hon ville skulle båda få plats i munnen samtidigt. 

Att sitta i mammas knä och känna sig mer delaktig i samtal är himla kul. Med en stöttande arm och hand så går det så galant, och lillan jollrar nu ikapp med oss vid matbordet. 

Nyss låg Alicia på sin lekmatta, jag stod över. Hennes små, små händer i munnen som vanligt. Då såg hon mitt ansikte där över sig, sträckte sina små armar mot mitt ansikte och klämde och kände på det, utforskade. Iaktta, studera, och så idag även greppa och vrida på saker och ting. Gärna smaka på dem om det går att få in dem i munnen, ibland även om det inte går. Så fantastisk att få vara med när hon upptäcker världen!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer