När mamman behöver duscha...

...Ja då blir det trångt i badrummet.

Morgonens dusch blev något av ett projekt med två små här hemma. Pappan var ute i trädgården och lagade taket på vedbon, så jag fick helt enkelt ta med mig båda barnen när jag skulle duscha. Först gällde det att få båda mätta och glada, en ny blöja på Leona och sedan söva henne så jag och storasyster kunde få lite tid för oss själva.

Med lillasyster snosande i babysittern hoppade vi i badkaret, det blev trångt med alla leksaker som Alicia ville leka med. För att göra allt lite extra krångligt får ju inte jag bada än efter förlossningen så jag fick stå och duscha och leka med Alicia så gott det gick, men hon tyckte det var väldigt roligt ändå. Hon verkligen älskar att bada! Förut har hon alltid velat sitta i mitt knä och leka i badkaret, det känns skönt att den perioden är över nu när vi har två små.

Leona sov otroligt nog igenom hela badet vilket var en stor lättnad, inte det roligaste att skynda ur duschen med schampoo i håret om hon skulle ha vaknat som jag oroade mig för. Det var först när jag nästan var klar som hon vaknade, när jag gjorde mig i ordning. Självklart behövde lillasyster snart en ny blöja, samtidigt som storasyster ville ur badet och behövde torkas och få en ny blöja och rena kläder... Allt på en gång och en del tårar men tillslut så löste det sig.

Nu sover båda middag, Alicia på sitt rum och Leona har däckat på mig efter att ha ammat. Pappan överraskade nyss med hembakad äppelpaj så nu är jag lagom mätt och slö kan jag lova. Så nu tänkte jag ta det lugnt en stund och snosa bebis innan jag ska fortsätta städa här hemma. Tvättmaskinen har gått på högvarv hela förmiddagen så nu är det dammsugaren som kallar på mig. Men en liten stund till ska de små allt får sova innan jag börjar stöka igen.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer