När mamman går på toa

När mamman går på toa så vill hela familjen följa med. Ungefär så. När M jobbar tar jag med lillan in på toaletten, där har vi en babysitter hon kan sitta och leka i under tiden. Men även vår ena katt, Ninja, vill alltid följa med in på toaletten, bli klappad och gosad med. Sedan vill hon dricka vatten i handfatet, lilla knasbollen! Nu när vi är hundvakt åt den lilla taxen Nellie har jag henne ständigt i släptåg. Hon vill vara där jag och lillan är hela tiden, toaletten är inget undantag. Om hon inte får följa med in på toan så hör jag henne snart utanför dörren, tyst gnyende.

Jag har hört många skämt om att det är på toaletten man har egentid som förälder, att låsa alla ute, med barn som rycker i dörren, men just nu är det raka motsatsen här, ivarjefall om jag är ensam hemma. Lillan är alldeles för liten för att lämnas ensam, så nu är alla med mig inne på toaletten istället. Jag brukar få roa lillan med grimaser medan jag smeker Ninjas blanka päls, då spinner hon så glatt medan hon slickar i sig av vattnet.

På kvällarna när det är mörkt är det svårt att se Ninja med sin svarta päls. Det är lätt att snubbla över henne om man inte är försiktig. Ibland kan jag känna mig iakttagen när jag går upp tex. på toa på natten. Då brukar jag se hennes gula ögon spana på mig. Oftast har hon sovit i handfatet, badkaret eller babysittern och vaknat av att jag kommer smygande, då tittar hon fundersamt på mig innan hon börjar spinna. Om hon inte är allt för trött kommer hon sedan fram till mig, och vill gosa. Hon har en liten speciell egenhet, hon tuttar fortfarande när hon gosar. Om hon får tag på ett av mina fingrar så snuttar hon glatt på det medan hon spinner och trampar med tassarna på typiskt kattungevis.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

FruWikstrom
FruWikstrom,
Haha! Både jag och mannen tar oss lite egentid på toan ibland. Funkar när barnen blir lite större (och det finns en annan vuxen i hemmet).
nouw.com/fruwikstrom