När mobilen håller på att explodera

Gårdagen kunde slutat illa då mobilens batteri expanderade, och fläkte upp mobilen...

Min mobil är min livlina. Jag använder den flitigt varje dag. Jag tittar på sociala medier, håller reda på amningen, håller kontakten med vänner och bloggar. Den är alltid i min närhet, om än på ljudlöst för att inte störa lillan. Jag försöker att ha mitt fokus på lillan på dagarna och låta mobil vila, den kommer fram tex. när lillan sover, allt för att vara så närvarande med henne som möjligt.

Den senaste tiden har mobilens batteri börjat krångla. Jag fick ladda den oftare och oftare för varje dag. Tillslut dog den hela tiden, laddades ur, eller laddades inte överhuvudtaget. Mobilen var inte mobil längre, den satt fast vid laddaren kändes det som. Det gick inte att lita på den, om jag skulle någonstans kunde jag garantera att batteriet skulle dö under tiden. Så otroligt tröttsamt.

Tillslut fick jag nog, och kontaktade en kompis vars pojkvän arbetar med att laga mobiler och datorer. Och visst kunde han hjälpa till! Så igår körde vi den timmeslånga resan till hans butik i Vetlanda, Nörd hjälp, för att laga den och träffa min vän. (Det var så otroligt kul att träffa dig igen!) Om ni har problem med mobilen och är där i närheten, tveka inte att titta in, han kan sina grejer!

Det läskigaste av allt var att det måste varit mobilskalet som hindrat batteriet från att expandera, för när jag tog ur mobilen ur skalet så sprack mobilen upp längst med skärmen på vänster sida. Som tur är gick det inte hål på batteriet, för om det hade hänt och innanmätet fått kontakt med syre, då kunde det smällt! Tänk om något hänt medan vi låg och sov! Brand, explosion, vadsomhelst, hade aldrig kunna förlåta mig själv om det drabbade lillan.

Vill bara säga det uttjatade och som är så svårt att ta på allvar men som kan vara livsviktigt: ladda bara mobilen på dagen!
Bild från Google, jag önskar att jag varit närvarande nog att ta en bild på mobilen/batteriet när det hände.  Men tyvärr inte.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer