Nybakat bröd & besök hos barnmorskan

I förmiddags var jag på en extra kontroll hos barnmorskan. Men innan dess hann jag njuta av min mans bakning, han hade återigen bakat bröd till frukosten. Det är verkligen så mysigt att mumsa på bröd som fortfarande är varmt från ugnen, omringad av sin familj. Alicia är lika förtjust i brödet som jag och åt med god aptit, jag blir så lycklig av att se henne så glad och nöjd med livet. Tack min fina man för allt du gör för oss!

Efter en lugn morgon var det dags att åka till barnmorskan i regnet för att mäta magen igen, symfysmåttet. När jag var där sist i måndags var inte min barnmorska nöjd med måttet och ville se en ökning tills idag. Jag var lite nervös när jag låg där på britsen, men sysselsatte tankarna med att det var likadant när jag väntade Alicia, och allt gick ju bra, hon var bara en liten tjej.

Precis när barnmorskan skulle mäta magen gjorde lilla L där inne några akrobatkonster, tryckte ut rumpan vid sidan av naveln och spretade med tårna upp mot högra sidan. Så gör hon väldigt ofta och Alicia gjorde precis likadant när hon låg i magen. När barnmorskan såg det sa hon att det såg ut som att min livmoder är lite hjärtformad, så när hon mätte den här gången mätte hon inte helt lodrätt utan lite mer på sniskan, och fick sf-måttet till 31 cm.

Det måttet var barnmorskan nöjd med, och då är jag det med. I måndags mätte barnmorskan lodrätt och fick måttet till 30, likadant idag tills hon mätte lite på sniskan. Verkar som att det inte är nog med att min livmoder är bakåtlutad, den är även lite hjärtformad också. Idag har jag gått några dagar in i vecka 34 så det är skönt att se att bebisen växer där inne, hon är antagligen bara liten som sin syster, och har gått om plats både bakåt och uppåt åt sidorna.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer