Och så började sommaren...


Den senaste tiden har gått så fort. För en dryg vecka sedan gick min man på semester, det i kombination av pappaledigt gör att han ska vara hemma i totalt 10 veckor i sommar till min och tjejernas glädje. Så nu försöker vi njuta av varenda minut tillsammans. Vädret har varit till stor del underbart den senaste tiden, så det har blivit några vändor ner till sjön som inte ligger så långt från vårt hus. Förr förra helgen tog vi även årets första dopp vid svärföräldrarnas sommarstuga. Kallt!

Förra veckan gjorde vi en utflykt till Aneby och Stalpet, som är två vattenfall. Vi utforskade naturen och promenerade vid fallen, tjejerna tyckte att fallen var riktigt spännande. Vi passade även på att fika vid Stalpet kafé, så mysigt att sitta där och fika och titta ut över fallen. På vägen hem åkte vi förbi min mans mormor och morfar, det var helt klart höjdpunkten för tjejerna! Som de busade och skrattade, det kommer jag leva på länge.

En eftermiddag packade vi även fiskeväskan och tog fyrhjulingen ner till sjön, för att fiska lite från bryggan. Leona älskar att åka fyrhjuling och allt annat på hjul, hon satt och sjöng i sin pappas knä hela vägen ner till sjön. Sedan fick de var sitt metspö att fiska med, en stund stod de som ljus och spanade ut över vattnet. Men snart tog rastlösheten över Leona och hon gjorde allt och ingenting förutom att fiska. Hon skrämde säkert bort varenda fisk i sjön, men så roligt och mysigt vi hade.

Midsommar firade vi med svärföräldrarna och några vänner. Vi åt gott, sill och potatis, jordgubbar med glass som hör midsommar till. För ovanlighetens skull var det soligt och varmt och skönt, så vi njöt av vädret. Framåt eftermiddagen spelade vi kubb i trädgården, och till min förvåning inledde Alicia matchen med ett perfekt kast som fällde den första Kubben. Så stolt mamma här hemma! Hon som aldrig har spelat kubb tidigare! Synd bara att hon inte var i mitt lag... Haha!

Nu hoppas jag att sommaren har mycket sol och många äventyr att bjuda på framöver!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer