Omgjorda loppis fynd

I fredags fyndade jag två träljusstakar för endast 10 kronor på en loppis. Jag älskar att ge nytt liv till gamla saker, om det så bara är med så enkla medel som nytt lager med färg. Jag målade i det här fallet ljusstakarna med en griffeltavlefärg, så att det går att skriva små meddelanden på dem. Bon apetit. Lite mer personligt på något sett.

Några av mina käraste ägodelar är just de som har en historia. Ta köksbordet till exempel. Det följde med huset. Vem vet hur gammalt det är, men det har använts flitigt i flera generationer ser det ut som. Den ena klaffen saknas men vad gör det, bordet har sin charm ändå för mig. När jag var höggravid med lilla Alicia i magen fick jag för mig att måla bordets underrede svart. Jag hade länge stört mig på bordsbenens knallblå färg, som någon någongång i tiden målat dem med. Nu är det slitet och kantstött och alldeles underbart.

En annan favorit är de tre ljusstakarna i vardagsrumsfönstret gjorda av gamla stolsben. Ingen av dem är den andra lik och de är unika här i världen. Jag fick hjälp med att göra "merallkoppar"att ha ljusen i, jag ville skapa en kontrast mellan det mjuka, svarvade trät och den kalla, hårda metallen. Motsatser när de är som bäst.


Omgjorda stolsben, som numera används som ljusstakar.


Plankan över badkaret som vi använder som en liten hylla är en annan storfavorit. När vi rev en bit av skafferiväggen i köket hittade vi tjocka gamla plankor däri. Charmiga, slita plankor som fick det att klia i mina fingrar av skaparglädje. På vissa av plankorna satt fortfarande lite faluröd färg kvar, bitar från en gammal fasad antagligen. Som jag undrar varifrån plankorna kommit, från vilket hus. Jag sågade ut en bit med en fin böjd form, och sedan slipade jag den länge med kärlek. Sist men inte minst oljade jag in den. Nu fungerar den som avlastning om jag tar ett bad, med tända ljus och en bra bok på är kvällen räddad.


Hylla gjord av en gammal planka.


Såhär såg ljusstakarna ut innan jag fixade till dem.


Jennifer <3

  • DIY

Gillar

Kommentarer

elinlundstrm
elinlundstrm,
mammashus
mammashus,
jagochjuno
jagochjuno,
Så fint! Passar väldigt bra hemma hos er 😃
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/mammashus
FruWikstrom
FruWikstrom,
mammashus
mammashus,
Tack, vad glad jag blev nu! 😊
nouw.com/mammashus