Onödiga köp till bebis

​Alicias fina klänning och tröja är presenter från släktingar. Några av väldigt många fina presenter. 

Jag har fått frågan om jag kan skriva om saker som varit onödiga köp till liten, så idag tänkte jag göra just det. Det kan vara så svårt att veta vad man ska köpa hem till sin kommande lilla bebis, och listan kan göras oändligt lång. Kollar man runt på nätet finns det otroligt många listor över saker som kan vara bra att köpa tills bebis kommer, och det är lätt att köpa för många saker som inte ens används sedan. Här är en lista på saker som har varit onödiga köp för mig:

  1. Insats till badbaljan. Alicia är inte alls förtjust i insatsen, hon trivs mycket bättre på min eller Ms arm. Numera duschar jag oftast med henne, så mysigt.
  2. Produkter till bebisen. Jag hade köpt hem lite av varje. Tex. hudlotion som lillan visade sig känslig mot. Eller schampo och flera olika salvor mot röd rumpa. Det vi har behövt är barnolja och Inotyolsalva än så länge. (Barnolja för bad och torr hud, Inotyolsalvan för röd rumpa.)
  3. Borste/kam. Alicia hade endast lite hår i nacken när hon föddes, och nu har hon kanske en halv centimeter långt hår. Borste kommer inte användas på väldigt länge. Även om bebis har lite hår när liten föds skaver de bort mycket av det den första tiden.
  4. Nappar. Hur mycket jag än försökt tar lillan inte någon napp, (hon har tendenser till att suga på tummen) och då har vi testat många olika sorter. Skulle bara köpt hem en till att börja med, hur söta de än är.
  5. Babykläder i överflöd. Visst, köp hem de grundläggande kläderna och plaggen du verkligen älskar till liten, men gå inte till överdrift. Liten växer så fort och växer snart ur de små kläderna. Du kommer även få så mycket kläder, speciellt i storlekarna 50-62 att du troligtvis inte hinner använda allt. En idé är att du säger till dina anhöriga att köpa i en viss storlek, eller större storlekar, så du inte får för mycket i samma storlek.
  6. Bröstpump. För det första är det inte garanterat att amningen fungerar, och bröstpumpar är inte en billig historia. För det andra, även om du ammar kanske det inte fungerar att pumpa, eller så blir det inte av. Jag har bara använt min ett par gånger, så det känns som bortkastade pengar.
  7. Snorsug. Vi köpte hem en snorsug i bollmodell, men den har vi inte kunnat använda alls. Än har inte lillan varit förkyld på riktigt, bara något snorig vid ett tillfälle. Då tänkte vi hjälpa henne genom att använda snorsugen, men munstycket var för stort för hennes näsborre och den var dessutom inte effektiv. Nu har vi köpt hem en näs-Frida som många rekommenderar, vi får hoppas den fungerar bättre.
  8. Leksaker. Det räcker att köpa hem ungefär fem välvalda leksaker, först när liten blir lite äldre. I början har liten ingen glädje av dem, så det är inte bråttom. Men en bitleksak, och några mångsidiga leksaker kommer du långt med, ni kommer få så många ändå under tidens gång.

Vissa saker är inte nödvändiga att köpa hem fören bebisen blir äldre, om du vill sprida på utgifterna och inte köpa allt på en gång. Tex. babygym, barnstol, leksaker, böcker, potta, snuttefilt och gåstol. Sedan är det ju så olika från barn till barn, förälder till förälder. Alla är olika, det någon hatar älskar en annan. Du får prova dig fram till vad som är bäst för er. Vad var ert mest onödiga köp?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Har köpt massor av de där sakerna 😉
nouw.com/jagochjuno