Öppna förskolan slutade med ambulans

Oroa er inte, lillan är okej.

Idag har vi varit på öppna förskolan, med Amanda och hennes lilla dotter Millie. Vi sjöng lite sånger och våra små lyckades sno åt sig varandras leksaker, lillan studerade noggrant varenda detalj på Millies rosa häst. (Katt?) medan Millie glatt gnagde på Alicias giraff. De är så söta tillsammans. Det var även några nya, men välbekanta ansikten på öppna förskolan idag, det var väldigt kul.

Sedan kom en dagmamma och en kvinna från kommunen och pratade om förskolan. Jag har ingen aning om var jag vill att lillan ska gå, så många tankar väcktes idag. Jag har vuxit upp på andra sidan stan mot där vi bor nu, så jag har ingen koll på vilka dagis som är bra här borta. Nu blir det att ringa runt och besöka olika förskolor framöver, ta reda på vilka vi gillar. Har ni några tips om att välja rätt förskola? Vad är viktigast att fråga om?

Efter öppna förskolan gick vi en tur på stan, och jag fyndade lite saker till lillan, bilder kommer imorgon. Det var så skönt att gå en sväng med barnvagnarna, och lillan sov så gott däri. Men snart började hon bli hungrig igen, så det var dags att åka hem. Jag styrde vagnen mot bilen, och började sedan packa in en inte allt för nöjd bebis i bilen. Precis när lillan är på plats i babyskyddet hör jag ett gällt skrik.

Tvärs över gatan har en äldre dam ramlat och slagit huvudet i trottoarkanten. Jag springer snabbt fram för att hjälpa henne. Det blöder kraftigt från ett sår i bakhuvudet, glasögonen har flugit iväg och landat på vägen, rullatorn likaså. Jag tar damens hand och försöker ta reda på hur hon mår, samtidigt som fler och fler kommer till undsättning. En man ringer efter en ambulans, en annan håller i hennes huvud så att hon inte ska röra på nacken.

Damen har ont, och är förvirrad. Jag kramar om hennes hand och försöker lugna henne, medan en kvinna som känner igen henne pratar lugnande med henne. Det tog nog inte mer än 5 minuter innan ambulansen kom, men det kändes som en evighet. Speciellt då mitt medvetande var fördelat på båda att hjälpa kvinnan i nöd och min lilla bebis. Men snart var kvinnan i trygga händer, och verkade må bättre, och vi påväg hem.

Jag måste säga att jag är stolt över att så många i vår lilla stad var så snabba att hjälpa till. Man har hört så många skräckhistorier om hur behövande människor ignorerats när de behövt hjälp som mest. Idag var det säkert 5 personer som utan att tveka sprang fram för att hjälpa henne, trots att vi befann oss på en bakgata. Idag är jag stolt att jag bor i vår trygga lilla stad.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

NinasPerspektiv
NinasPerspektiv,
Fint av dig och de andra att hjälpa den gamla damen, det är ju tyvärr ingen självklarhet längre ❤️
nouw.com/ninasperspektiv
mammashus
mammashus,
Tack. Ja tyvärr är det inte en självklarhet längre, även att det borde vara det. ❤️
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Men oj vad nervös jag blev först! Skönt att inget hänt med dig eller A, och tur att damen är okej.
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Det var inte meningen att skrämmas. 😊
nouw.com/mammashus
ceciliawahlman
ceciliawahlman,
Usch, vad läskigt! Snällt att ni hjälpte henne ❤️ jag har jobbat på 3 förskolor i stan, undrar du över något så fråga bara! ☺️👍🏻
nouw.com/ceciliawahlman
mammashus
mammashus,
Ja det var obehagligt! Ok, då hör jag av mig med lite frågor framöver. 😊
nouw.com/mammashus