Överraskningsresa till Kolmården


I slutet av augusti kom vi äntligen iväg på min födelsedagsresa med okänd destination. När jag fyllde 30 år i mars fick jag nämligen en resa i present med okänd destination av min familj. Då min morfar i samma veva fyllde 80 år och min morbror fyllde 50 blev vi alla bjudna på denna okända resa, inklusive familjen, av min mamma med våra respektive. Men tyvärr satte Corona stopp för resan i våras men nu var det äntligen dags.

Vi fick instruktioner om vad vi skulle packa och var vi skulle mötas för att sedan samköra tillsammans. Totalt var vi fyra bilar, min familj i en, mamma med hennes fästman och mina morföräldrar i en, min morbror med familj i en och sedan en sista bil med min kusin med hennes man och min bror. Jag hade börjat misstänka vart vi var på väg men jag var inte helt hundra fören jag fick en bokningsbekräftelse på sms dagen innan avfärd...

Det blev en så mysig resa, även om vi inte alls hade tur med vädret. Hotellet var verkligen jättefint och låg vackert i skogen precis vid havet, och tjejerna hade en mysig våningssäng att sova i. Det första vi gjorde på hotellet var att besöka deras pool. En smart sak de kommit på pga. covid var att man fick boka poolbesöket, så att det inte skulle bli för många besökare där samtidigt. Likaså med hotell och besöket i parken såklart, så bra tycker jag.

Poolområdet var verkligen jättefint och tjejerna njöt för fullt av att upptäcka allt däri. Det fanns ett vattenfall och en slags grotta, en barnpool, bubbelpool, en ström och en utomhuspool. Strömmen älskade de och åkte varv på varv, den var i precis lagom fart för dem. Det var även roligt att det gick att simma ut till utomhuspoolen. Tjejerna tjöt av skratt och hoppade och plaskade för fullt, helt klart en upplevelse.

På kvällen mötes vi alla upp vid restaurangen och åt en gudomligt god middag. En riktigt trevlig kväll i trevligt sällskap, tack allesammans för en så lyckad resa! Mamma höll ett så fint födelsedags tal, det var så att jag blev tårögd. Vi åt och pratade hela kvällen, det var så kul att se alla igen, speciellt med tanke på att vi hållit lite extra avstånd och inte träffats lika ofta som vanligt under de rådande omständigheterna.

Allas säkerhet hade vi hela tiden i åtanke och vi försökte hålla avstånd så gott det gick och tvättade händerna noga. Efter en underbar hotellfrukost packade vi ihop våra saker och begav oss mot djurparken. Det var en lite annorlunda upplevelse att besöka djurparken under dessa tider, vi var noga med att hålla avstånd och det var en unik stämning i parken. Tex. Så var attraktionerna i bamses värld avstängda och det kändes lite som en spökstad där.

Regnet öste ner hela dagen men vi trotsade vädret och hade en mysig dag i parken ändå. Vi såg många djur till tjejernas glädje, det var så roligt att se dem så glada. Vi lyckades tajma så att vi fick se när björnarna matades, det var riktigt häftigt. Alicias favoritdjur var helt klart sälarna, vi stod länge och tittade på hur de simmade runt i vattnet, stundtals riktigt nära oss. Leona tyckte om elefanterna och tigrarna, så mäktiga djur!

Tack så otroligt mycket för denna helg, det betydde så mycket för mig! Så trevligt sällskap och en så häftig upplevelse, tack så jättemycket allesammans! Ni betyder massor för mig, och för tjejerna! Tack återigen!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,

Vilken trevlig resa trots vädret. Fina bilder och kul att samlas alla 🌸🌸 Kolmården är verkligen kul att strosa runt i

nouw.com/sandrasjoberg