Påbörjad fasadrenovering


Hösten 2015 påbörjade vi husets fasadrenovering. Eller rättare sagt M gjorde det, med hjälp av sin pappa, då jag var höggravid vid den tidpunkten. Husets entré hade sett bättre dagar och dörren var sliten och skev. Fasaden på husets södersida var otroligt dålig, trät nästan föll sönder när man tog på det, sol, väder och vind hade verkligen gjort sitt.

I mina tankar drömde jag om en vacker pardörr som blickfång på framsidan, och trots att M från början var emot det är vi nu glada att vi tillslut förverkligade den drömmen. Med lite hjälp från familjen var pardörren snart på plats, och fönstrena borttagna. Panelen togs ner, och även den gamla isoleringen, för att snart bytas ut mot ny. Än så länge har vi bara fått på grundfärgen i rätt kulör, men till sommaren hoppas vi hinna måla klart fasaden. En mörkt grå färg istället för svart, lite ljusare och som förhoppningsvis håller lite längre. I framtiden tänkte vi måla vissa detaljer röda, i dörrens röda färg, tex. vid fönstren.

Likadant gjordes på södersidan, panelen revs ner, likaså isoleringen. M blev halvt ihjälskrämd när han hittade en orm bakom panelen. En levande orm. Jag hade fått panik men M lyfte lugnt bort den med en planka. När vi köpte huset var det bara två sovrum, båda på övervåningen och det ena lika stort som vardagsrummet. Tanken är att med tiden göra två rum av det största, ett till lillan och ett gästrum. Men rummets enda centrerade fönster satte käppar i hjulet för den idén. Då det fönstret dessutom var i rätt dåligt skick bestämde vi oss för att byta ut det fönstret till två treglasfönster i stället, så att de framtida rummen får var sitt fönster. Även de små garderobsfönstrena byttes ut. Ny isolering och fasad, och även här är grundfärgen nu på plats. Huset känns redan nu varmare, kan bara tänka mig hur mysigt och fint det blir när hela fasaden är utbytt och nymålad. Som jag ser fram emot det.


Påbörjad fasadrenovering. Ett lager färg till saknas, likaså ska vindskivorna renoveras och målas vita, likadant vid entrén.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer