Pojkvänslista

När blev ni tillsammans?

Vi blev ihop för snart 10 år sedan, den 25:e mars 2006. Jag hade precis fyllt 16 år och M är ett år yngre än mig. Tiden har gått så fort!

Hur träffades ni?

M gick en klass under mig i skolan, och vi hade många gemensamma vänner. Jag var alltid medveten om hans närvaro, även om vi oftast var för blyga för att prata med varandra. Det var många stulna blickar, blyga leenden och fjärilar i magen. Du kan läsa hela historien om hur vi träffades HÄR.

Vem tog första initiativet till att ses?

Vi var så pass blyga i början att vi pratade mest över MSN. En dag tog M mod till sig och frågade om jag ville se en film med honom någon dag. Det var klart att jag ville det!

Bor ni ihop?

Ja, vi har bott ihop till och från (vi har studerat på olika orter i perioder) sedan 2010. Nu bor vi i ett hus på landet i de småländska skogarna. Vi köpte huset 2014 och trivs jättebra här i vårt renoveringsprojekt.

Har ni några smeknamn för varandra?

M kallar mig för nenne, älskling, eller plutt. Nenne är ett smeknamn som hängt med mig sedan jag var liten, inte speciellt fint men det har fastnat, det är inte ofta han kallar mig för mitt riktiga namn, Jennifer. Även jag kallar honom oftast för älskling, hans namn eller en förkortning av hans namn.

Vem sa jag älskar dig först och hur skedde det?

Jag har för mig att M sa det först. Jag minns det såhär: Det var vår första sommar tillsammans och vi skulle sova över i en friggebod hos Ms föräldrar. Det var kväll och M höll om mig, vi hade nästan somnat i varandras armar när han viskade det till mig, på engelska dessutom. Overkligt och underbart!

Vilka är hans bästa sidor?

Jag älskar att M är så rolig, retsam, att han alltid får mig att skratta, även när jag mår dåligt. Jag älskar även att han är så trygg, lugn, att det alltid går att lita på honom, vad som än händer. Han ställer alltid upp. Han är väldigt kreativ precis som jag, han är duktig på att arbeta i trä och metall, där sätter bara fantasin gränser. Han kan knåpa ihop precis vad som helt, han slutar aldrig förvåna mig. Allt från ringbrynjor till ljusstakar. Om jag har någon knäpp ide kommer han snabbt med egna idéer och förslag, så roligt att sammarbeta och skapa något tillsammans.

Och vilka är hans sämsta sidor?

Han har ett hett temperament, motsatsen till mitt. Jag är inte van vid höga, arga röster, och har svårt för det. Men får han bara det ur systemet är allt snart glömt och förlåtet medans om jag blir arg är jag lite mer långsint. Jag stör mig på att när han klipper naglarna så lämnar han en hög med små halvmånar där han sitter. Dock har han blivit bättre på att slänga dem den senaste tiden.

Finns det någonting han alltid gör som är extra sött?

Han pussar mig i ena mungipan, nästan på kinden. Det gör mig alltid lika lycklig. Det var så han pussade mig för första gången, missade nästan munnen, och efter det har det fortsatt, som ett internt skämt, men så underbart.

Vad bråkar ni om?

Hmm. Vi bråkar inte speciellt ofta. Inte om något allvarligt i varje fall. Men småsaker så som om jag inte hunnit tända brasan, det gillar han inte, eller om vems tur det är att städa, haha.

Vad gör ni när ingen annan ser?

Sover, hånglar, äter, städar, är interna, tittar på film, går barnvagnspromenader med vovven, renoverar vårt hus, gör egna små projekt, kelar med katterna, pratar om allt mellan himmel och jord, gosar och busar med lillan.

Vad har ni för framtidsplaner?

Att renovera vårt älskade hus tillsammans, härnäst står lillans rum på tur. Framöver fasaden och sedan hallen. Annars drömmer vi om ett syskon (eller två) till lillan, det skulle vara underbart. Jag skulle gärna åka på en utlandsresa tillsammans men M är inte riktigt med på noterna där.

Vilken är din favoritbild på honom?

Det måste vara den här som är min favorit. Jag tog bilden i samband med hans student 2010. För ovanlighetens skull har han skjorta på sig, det händer inte ofta. Jag älskar hur självsäker och busig han ser ut på den här bilden, den speglar hans personlighet på ett fint sätt.Och på er båda?

Det här är min favorit bild på oss båda. Den tog M hösten 2010 när vi var på Kreta. Det var vår första utomlandresa ensamma tillsammans. Jag tror att minnena från den resan spelar in i mitt val, det var en underbar resa. På bilden hade vi åkt buss och båt till Balos lagunen på ön, helt klart ett av jordens paradis. Varma grunda sjöar med havsvatten, oändliga vita sandstränder, och klippor att dyka och snorkla ifrån. Om ni någonsin åker till Kreta, åk dit, det var underbart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer