En dag i stressens tecken; rävskabb


Dagen har verkligen gått i ett. Leona är i det andra utvecklingsteget just nu och är lite extra mammig. Inte mig emot, det är så mysigt, men det gör det lite extra knepigt på morgonen. Min glada, nöjda bebis är väldigt närhetstörstande just nu, och lite mer missnöjd än annars. I vanliga fall gör jag iordning mig och Leona innan jag väcker Alicia innan förskolan. Då kan Leona leka i tex. babygymmet medan jag fokuserar på att göra Alicia redo för dagen. Förskolan är något jag har många funderingar kring just nu, men det får bli i ett annat inlägg framöver.

Men idag vaknade vi alla tre samtidigt vilket gjorde att allt tog så mycket längre tid. Att Leona dessutom helst ville vara i min famn och skrek så fort jag la ner henne försvårade det hela än mer. Alicia vill gärna ta det lugnt när hon vaknar, bli buren lite och kramas mycket, hur gosigt som helst men ingen smidig kombination med en mammig liten bebis och ont om tid. Lägg sedan till att det var frost för första gången imorse, att skrapa rutorna hade jag inte räknat in i schemat. Idag kände jag mig så otillräcklig, helst hade jag velat dela mig i två.

Vår hund Freja har tappat en del päls den senaste veckan, och jag har sett att hon har haft ett sår på ena benet. Då hon varit mycket ute i skogen och jagat den senaste tiden trodde jag det berodde på det och har inte ägnat det någon mer tanke. Men i morse slutade hon inte att slicka och klia sig, och när jag undersökte henne närmare var hennes hud torr på flera ställen, kala fläckar på magen och sårskorpor lite varstans. Så medan jag gjorde iordning barnen för dagen blev det dessutom ett samtal till veterinären. Fy för att se sina pälsklädda vänner må dåligt!

Otroligt nog fick jag en tid hos veterinären samma dag, så efter jag lämnat Alicia på förskolan med idel gråt från Leona i bakgrunden åkte jag hem. Jag ordnade med disken och ammade och gjorde Leona redo att ge oss iväg igen. Stress, stress, stress! Så med Leona i babyskyddet, skötväskan på ena armen och Freja i koppel snubblade jag tillslut in hos veterinären. Vovven var orolig, och vårt lilla lejon var inte helt nöjd. Medan veterinären undersökte Freja försökte jag samtidigt hålla henne stilla och lugn medan jag med ena foten gungade babyskyddet för att hålla Leona nöjd...

Domen från veterinären blev rävskabb och inflammation i huden. Stackars lilla vovve! Så nästa stopp blev apoteket för att hämta ut Frejas medicin. Jag valde apoteket vid Ica så jag kunde parkera lite avskilt i parkeringshuset för Frejas skull. Då vi bor på landet var det inget alternativ att åka hem med hunden först tyvärr. Skönt att det går mot kallare tider så Freja kunde vara i bilen en stund utan att bli plågad. På sommaren är det helt otänkbart, men nu hade hon det mysigt med sin filt, en leksak och vatten.

Sedan flyttade jag över Leona till bärselen och konkade iväg till apoteket. Där var det kö och tog tid för ovanlighetens skull, och jag blev så stressad när jag såg hur Leona började söka efter mat samtidigt som jag tänkte på stackars vovven ensam i bilen. Tillslut blev det min tur och med medicinen i väskan skyndade jag tillbaka till bilen för att amma lite snabbt innan jag hämtade storasyster på förskolan. Phu! Resten av dagen har jag andats ut och myst med min älskade lilla familj, så välbehövligt efter en dag av stress.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer