Recension av litens vagn

Här kommer en recension av litens vagn: Emmaljunga City Cross, modell år 2015.

Bakgrund: Jag letade runt på nätet hur länge som helst, jag ville ha en vagn med fasta hjul, stor korg, duo och som funkar både här på landet och i stan. En annan viktig kriterie var att handtaget skulle kunna fungera både för mig och M, som är nästan 25 centimeter längre än mig. (Jag är 170 cm.) Speciellt Brio och Emmaljunga vagnar fångade mitt intresse, så M och jag åkte sedan till Babyproffsen för att testa lite olika modeller för att se vilken vi tyckte bäst om. Det är något jag rekommenderar alla att göra, för att få en rättvis bild av hur vagnen verkligen är.

Så i april förra året valde vi ut och köpte vagnen, Emmaljunga City Cross. Och det var tydligen i sista minuten, då lillan väntades komma i början av september, det är två månaders leveranstid och under sommaren stängs produktionen ner, även om flest barn på hela året vanligtvis föds i augusti och september. Men så kände jag att det var med det mesta under min graviditet. Allt tog uppehöll över sommaren när jag behövde dem som mest. Föräldrautbildning, föreläsningar, och till och med profylaxkursen.

Vi fick hem vagnen i början på augusti, och jag var så otroligt glad. Det kändes som ett steg närmare litens ankomst, den sista stora saken vi behövde hade vi nu hemma. Jag kunde inte låta bli, jag bäddade vagnen, gjorde den redo för lillans ankomst. Sedan stod den där i vardagsrummet, liksom jag väntandes på den lilla. I slutet av augusti, ungefär 11 dagar innan lillan var beräknad, upptäckte vi en punka på det ena bakhjulet. Vi hade inte ens använt vagnen. Efter många om och men fick vi åka den timslånga resan till Babyproffsen, som vi köpt vagnen i, och skulle få ett nytt hjul utan extra kostnad. Snart visade det sig vad problemet var, vagnen hade fyra framhjul. Alltså inga bromsar alls, utan bromsen bromsade mot ekrarna istället. Vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt.Recension: Min vagn är alltså en Emmaljunga City Cross med lufthjul, sitt och liggdel, en grå Super Viking korg. Utöver strulet med hjulen är jag jättenöjd, och lillan likaså. Det är en ganska stor vagn, och hög, så om man vill ha en liten smidig city vagn kanske inte det här är vagnen för dig. Men här ute på landet är den perfekt för skogspromenader, den har bra stötdämpare och är stabil. Handtaget går lätt att anpassa efter olika längd. Den är lätt att fälla ihop, men man måste vara stark i nyporna för att lyckas. Ihopfälld är den ganska stor, men i vår Volvo är det inget problem. I korgen under får man plats med många saker, tex. det medföljande regnskyddet som har jättebra reflexer. I sittdelen finns inbyggt myggnät som jag tror kommer användas flitigt i sommar. Liggdelen är jättemysig och lagom stor. Handtaget är lätt att bära i och om du vill kan du ha liggdelen inne som en liten vagga. Jag rekommenderar den varmt. Vad har ni för vagn? Är du nöjd?


Vagnen när vi precis fått hem den. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer