Renoverings uppdatering!


Renoveringen går sakta framåt här hemma. En sak i taget. Sjukdomar och arbete har gjort att det tagit lite tid men vi har ingen brådska. Efter att vi rev garderoberna och tog fram timmerväggen så rev vi ut innertaket i utbyggnaden av hallen. Vi tog även bort den gamla isoleringen, ingen rolig uppgift direkt, men det var så skönt när det var klart. Vi förstärkte sedan taket med nya bjälkar ink. en stor stock från ett träd som min man huggit ner i trädgården. Sedan var det dags för vindpapp och ny isolering innan vi satte upp det nya innertaket.

Nu är det öppet upp till nock till skillnad från tidigare, då det var riktigt lågt till tak. Det känns redan mycket luftigare och större, trots att vi har den nya bjälken i taket. Efter det gav vi oss på att jämna till timmerväggen och öppna upp dörröppningen något. Även här använde vi oss av ett träd från trädgården till att rama in dörröppningen. Framöver planerar vi att betsa stockarna och timmerväggen i samma färg. Sist ut var att fixa golvet i den yttre entrén. Igår blev vi klara med golvvärmen och flytspacklet, så nästa steg blir att lägga klinkergolvet.

Än är det en del kvar innan vi blir klara, som panel på väggarna och den inre hallen, men det tar vi efter hand framöver. Nu väntar vi på att flytspacklet ska torka så att vi kan ge oss på klinkret. Under tiden blir det att ta hand om en liten sjukling, då Leona återigen fått feber. Hon får aldrig vara frisk stackarn, jag hoppas att det vänder snart! För två veckor sedan var hon sjuk sist, med feber, förkylning, hosta och öroninflammation. Sedan dess har hon hostat och snorat men i övrigt varit pigg, så jobbigt att hon aldrig får återhämta sig helt innan det är dags igen.

Vi som de flesta andra oroar vi oss för Corona just nu, så det blir att vi håller oss hemma i veckan. Inte för att jag tror att det är det Leona har men vi vill vara på den säkra sidan. Jag vill absolut inte smitta ner någon närstående. (Eller någon annan heller för den delen.) Det känns skönt att vi bor som vi bor i sånna här tider. Ute i skogen med möjligheter för att röra oss ute utan att oroa oss för att bli smittade eller smitta. Nu hoppas jag att min lilla snart mår bättre!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer