Renoveringskaos!


Såhär såg hallen ut när vi flyttade in. Den lämnade en hel del att önska kan man säga. Sedan dess har vi byggt ut och renoverat toaletten. Vi satte även vit panel på utbyggnaden/toalettväggen, då tanken är att vi ska ha det i hela hallen sedan. Vi har även tagit bort de två fönsterna runt dörren då vi istället bytte ut dörren mot en pardörr med fönster i. Jag har även tagit bort mattan från trappstegen, och slipat och målat om trappan grå.

Förra helgen påbörjade vi renoveringen av vår hall. Som jag har längtat efter detta. Ofattbart nog var inte hallen det värsta rummet i huset när vi flyttade in, så vi började med att renovera andra rum i huset. Köket, badrummet och vårt sovrum stod först på tur, och sedan tjejernas rum. När allt det var klart blev det väldigt tydligt hur dåligt skick hallen var i, och hur dålig planlösning hallen hade. Men just då hade vi varken tid, ork eller pengar att riva ut även hallen så den har fått vänta, tills nu.

Några av sakerna jag längtat att bli av med är den gräsliga grönblommiga tapeten, den slitna mattan på golvet men framför allt den värdelösa planlösningen och dåliga förvaringsmöjligheterna. De fyra garderoberna som är placerade ut i hallen tar upp nästan allt utrymme och har inga bra hyllor att förvara saker på. Just förvaring är det ont om i vårt hus så vi måste verkligen göra bästa möjliga av alla möjligheter till förvaring.

Planen var att riva garderoberna och öppna upp den väggen, för att bygga platsbyggda garderober längst med väggen i stället. Vi planerar även att bygga en platsbyggd sko hylla med plats med mängder utav skor. På väggarna ska det bli vit panel, det ska bli ett nytt vitt trätak med spottar i, och klinker och trägolv på golvet. Ska bli underbart med golvvärme i entrén med klinker, så smidigt att hålla rent och så snyggt dessutom! Lite längre in i hallen tänkte vi lägga samma trägolv som vi har i köket så att det blir enhetligt då rummen ligger i anslutning till varandra.

Nu är renoveringskaoset ett faktum här hemma då vi den senaste veckan rivit ut garderoberna i hallen. Alla saker som vi förvarande däri har vi försökt få undan lite varstans, men det är minst sagt rörigt här hemma nu. Kan ni tänka er, väggen vi skulle riva mellan garderoberna är en gammal timmervägg! Så nu har jag beslutsångest över vad vi ska göra med den, känns som en dödssynd att riva en så fin gammal vägg! Vad säger ni, ska vi tänka om och behålla timmerväggen bar eller riva den?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer