Rensa i trädgården

Vårt hus står på en ca 2000 kvadratmeter stor tomt, och trädgården var helt vildvuxen när vi köpte huset. En gång i tiden var det tydligen även en plantskola här, så det kommer upp många olika sorters blommor varje vår, jag kan inte ens namnet på hälften av dem. Det är så vackert när de alla står i blom, men just nu ser det rätt riset ut. Innan vi flyttade in har det inte rensats eller ansats på många år, så vi har en hel del jobb framför oss.

Tidigare har vi klippt det nästan halvmeterlånga gräset, planat ut marken och sått lite nytt gräs, och försökt rensa bort gamla och döda växter. Men än finns det massor kvar att rensa bort, och jag måste medge att det inte riktigt varit högsta prioritet då vi även har en del att renovera inomhus plus att vi har lillan. Men lite smått ska vi försöka få ordning på det värsta framöver.

Så igår och idag har vi varit ute och rensat i trädgården. Igår fällde M ett par träd på tomten, det verkar bli en hel del ved till oss, så skönt. Vi planterade även ett litet päronträd som vi fått från Ms föräldrar. Vi har många olika fruktträd på tomten, tex. äpple, körsbär och fläder, men inget päronträd, och just päron är en storfavorit hos lillan. Så om några år när de båda vuxit till sig kommer hon nog mumsa på en hel del av frukterna skulle jag tro.

De senaste dagarna har vi även krattat, ansat träd och rensat. Lillan har tittat på från vagnen, suttit och lekt med någon av sina leksaker. Men det fungerar inte längre stunder så de blir många pauser. Jag ville även passa på att tacka för all hjälp vi fick med trädgården igår, det var verkligen snällt och blev så bra!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

mamamanda
mamamanda,
Det är mycket jobb här på gården nu också inför vår/sommar. Grisarna bökar upp landen åt oss och vi håller på och bygger upp växthuset! Sen får vi inte glömma alla förodlingarna. Men otroligt roligt med trädgårdsarbete 😃👍🏻
nouw.com/mamamanda
mammashus
mammashus,
Ok, det låter som en hel del det. Men visst är det kul. 😊 Hoppas det blir bra med växthuset. 😊
nouw.com/mammashus
mamamanda
mamamanda,
Ja det är ju det 😊
Ja det hoppas vi också! 😊
nouw.com/mamamanda