Rostad jordärtsskocka med fläskytterfilé

Rostad jordärtsskocka och blomkål med fetaost, fläskytterfilé och basilikaolja.

Och så var det dags att försöka sig på rätt nummer två från Linas matkasse. Lite god mat för att fira vår tioårsdag. Fläskytterfilén hade svårighetsgraden tuff, men trots det var det hyfsat enkelt att laga, om man hjälps åt, då det är många moment. Det tog lite tid, men inte allt för lång tid, lagom. Nu blir det en lugn kväll här hemma tillsammans, bara vi i vår lilla familj. Busa och gosa med lillan, och se en film med tända ljus. Finns inte många saker som är bättre än det. 

Ingredienser

  • Bakpotatisar
  • Basilika
  • Blomkål
  • Fetaost
  • Fläskytterfilé
  • Jordärtsskocka
  • Morötter
  • Vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Torkad salvia

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Tvätta och skär i grova bitar: 500 g jordärtsskocka, 250 g morötter, 2 bakpotatisar och 1 blomkål. Lägg allt i en smord långpanna och blanda med 2 vitlöksklyftor, 1 msk olivolja, och 1/2 tsk salt. Rosta högt upp i ugnen 20-25 minuter, eller tills de är mjuka.
  3. Halvera 1 fläskytterfilé på bredden och längden till 4 bitar. Krydda med 1 msk torkad salvia, lite salt, och nymald svartpeppar.
  4. Bryn köttet i het stekpanna tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart i ugnen, 12-15 minuter.
  5. Basilikaolja: lägg 1 knippe basilika, 1 vitlöksklyfta (skivad), 3 msk olivolja, 2 msk vatten, 1/2 msk rödvinsvinäger och 1/2 tsk salt i en mixerbunke. Mixa till en grön olja.
  6. Blandade rostade rotfrukterna med 1 bit fetaost (smulad) och 2 msk rödvinsvinäger. Smaka av med salt.
  7. Skiva upp köttet och lägg på ett fat. Ringla över lite basilikaolja.
  8. Servera rostade rotsaker med fläskytterfilé och basilikaolja.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229