Rutinultraljud

RUL - rutinultraljud.

Igår var det dags för rutinultraljudet i Eksjö. Nervöst väntade jag på min tur, jag önskade så att min man hade fått följa med men pga. Corona var ju det inte möjligt. Som tur är får man ringa med FaceTime men det är ju inte riktigt samma sak. I magen kände jag liten sparka litegrann, det kändes lite lugnande i varje fall. Snart blev det min tur och darrande kröp jag upp på undersökningsbritsen.

Så fort ultraljudsmaskinen sattes mot min mage såg jag vår lilla göra konster där i magen. Bebisen låg med ansiktet mot min ryggrad, och vinkade till oss, lyckan bara sprudlade. Hjärtat slog på så fint, det var lugnande att se. Bebisen undersöktes så noga, och till min lättnad såg allt bra ut. Hjärnan, hjärtat, alla organ, ja allt, nu kanske jag kan andas ut lite.

Med FaceTimes hjälp kunde min man ändå få vara med på ett hörn, det var så skönt! Han delade skärmen med tvn så att även tjejerna kunde se bebis, de var så glada, det var underbart att höra. Även min pappa och farmor som var där på besök kunde titta på bebis, det tror jag de uppskattade lite extra.

Hjärtat som nu i vecka 20 inte är större än en tumnagel undersöktes extra noga då det var lite svårt att se när bebisen låg mot min ryggrad ungefär hela undersökningen. Dessutom visade det sig att jag för första gången hade moderkakan högt upp i framkant, så den skymde sikten med. Jag undrar om det kommer vara ens stor skillnad mot att ha moderkakan bak som jag har haft tidigare, kommer jag känna mindre sparkar?

Jag kände ju faktiskt bebis tidigare den här gången, redan i vecka 17, de andra två har jag känt först i vecka 18. Men i början kände jag bara sporadiskt, men nu känner jag i princip varje dag. Dock har jag inte känt så mycket på utsidan än, inte heller min man har fått känna några sparkar, och detta kanske beror på att moderkakan är som en dämpande kudde framför bebis. Jag hoppas att jag kommer känna mycket rörelser trots detta, det är ju så magiskt!

Lyckan är total! Vad vi längtar efter dig!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

thesss
thesss,
Åh! Jag förstår precis din oro! hade RUL för ca en vecka sedan och fick då reda på att jag hade moderkakan i framvägg vilket jag misstänkte då jag inte kände så mycket rörelser som jag gjorde med min förstfödda. Så tråkigt att inte känna så mycket men förhoppningvis kommer det längre fram. Är i v.21 nu och känner oftast lite buffande på kvällstid när jag slappnar av och ligger ner. Det gör mig lugnare. Men va skönt att allt var bra med bebis och stort lycka till! 🥰

nouw.com/thesss