Så gör du en dregglis till liten

Jag hade lite tyg hemma som skrek efter att jag skulle sy något av det, så tillslut bestämde jag mig för att göra en dregglis. Jag kan inte få nog av dem, inte bara är de otroligt söta och livar upp kläderna, de är praktiska också, räddar kläderna från onödiga fläckar och dreggel. Här nedan kan du läsa om hur du kan göra för att sy en egen dregglis till din lilla.

Du behöver:

  • Tyg
  • 1-2 tryckknappar
  • Broderitråd/textilpenna och nål (valfritt)
  • Symaskin, nål, tråd och sax


1. Tvätta tyget du tänkt använda. Jag utgick från en dregglis jag hade hemma och ritade ut utefter den två stucken konturer av dregglisen. På den ena, framsidan, får du lägga till ett par cm tyg vid halsringningen så att dregglisen sedan kan rynkas. Klipp ut bitarna, glöm inte sömsmån.

2. På framsidan av dregglisen valde jag sedan att dekorera med en brodyr. Jag valde att sy dit xoxo <3 men här sätter bara fantasin gränser.


3. Nåla ihop sedan ihop de båda delarna av dregglisen, räta mot räta. Var noggrann vid halsringningen så att det extra tyget på framsidan av dregglisen ligger snyggt. Sy sedan ihop bitarna med en raksöm, glöm inte att spara någon centimeter så du kan vända den rätt sen. Om tyget du valt lätt fransar sig, avsluta med att sicksacka runt kanten.

4. Vänd dregglisen rätt och vik sedan in kanten du tidigare lämnat öppen. Sy sedan försiktigt ihop hålet.


5. Sy sedan med raksöm runt hela dregglisens kant, cirka en halv centimeter in.

6. Sy dit tryckknapparna i ändarna av dregglisen. Antingen en eller två, beroende på om du vill kunna ställa om den efter liten. Sedan är dregglisen klar att användas.


Jennifer <3

  • DIY

Gillar

Kommentarer