Så gör du en kaninsnuttis till liten

Jag fick för mig att sy en kanin snuttefilt till Alicia. Stor nog att kunna användas som filt, men relativt liten så att hon kan ha den som snuttefilt. För att göra den ännu mysigare kan du knyta fast en napp i ena örat, men tyvärr tar Alicia inte napp. På förmiddagens vilostund provade hon filten för första gången, och den blev helt klart godkänd, hon gosade med den och sedan sov hon med den runt sig. Såhär gör du om du också vill sy en kanin snuttefilt till din lilla.

Du behöver:

  • Två tyger, fram och baksida. 
  • Broderitråd och nål eller textilpenna. 
  • Symaskin, nålar, tråd och sax. 


1. Välj ut de två tyger du vill använda till filten. Jag valde att göra filten 100*50 cm. Tvätta tygerna. Rita ut konturen på kaninens öron på det tyget du ska använda som ansikte. Rita sedan kaninens ansikte. Lägg tygen avigsida mot avigsida och klipp ut filten, glöm inte sömsmån.

2. Brodera kaninens ansikte, jag använde stjälkstygn. Men det går lika bra att använda en textilpenna.


3. Sy med raksöm längst med hela filten, era mot räta. Glöm inte att lämna ca 10 cm öppen så att du kan vända vikten till rätt håll sedan. Om tyget lätt fransar sig avsluta med att sicksacka runt kanterna.

4. Använd den lilla glipan du lämnade öppen till att vända filten till rätt håll.


5. Vik in kanterna på tyget i öppningen, sparat kanten blir jämn. Nåla.

6. Sy med raksöm ca en cm från kanten, runt hela filten. Därmed försluter du hålet du använda att vända tyget rätt, och gör filten lite mer tålig. Klart för användning!


Jennifer <3

  • DIY

Gillar

Kommentarer