Sista dagen på förskolan

Sommarlov! Haha var har Alicia lärt sig att göra den här minen, inte från mig i varje fall! Är hon fem (snart sex) eller femton!?

I onsdags var det Alicias sista dag på förskolan. Helt ofattbart vad tiden gått fort! Det känns som att hon föddes för bara något år sedan! Aldrig har tiden gått så fort som sedan vi fick barn. Jag tror att det känns så för att man nu utgår ifrån året hon (och hennes syskon) föddes, att det är utgångspunkten på ett helt annat sätt än var någon annan tidpunkt tidigare varit.

Det kändes både sorgligt och roligt att det var hennes sista dag, många känslor på samma gång. Sorgligt att säga hej då till så många fina människor som varit så viktiga för Alicias utveckling och liv. Alla helt fantastiska pedagoger som varit en sådan trygghet för Alicia under dessa år, och alla hennes underbara vänner som hon skapat så många fina minnen med. Men vi får försöka tänka att det inte är hej då, utan vi ses snart igen. <3

Samtidigt är det roligt och spännande att hon nu ska börja skolan och har nya utmaningar framför sig. Allt hon kommer lära sig framöver, alla nya vänner hon kommer få. Alicia själv är dock nervös inför det okända och det förstår jag till fullo, jag hoppas bara kunna hjälpa och stödja henne tills hon är redo att stå på egna ben. Kanske kommer den första tiden bli lite tuff men jag tror och hoppas allt det kommer bli jättebra med tiden.

De firade i varje fall de blivande skolbarnen ordentligt i onsdags. De sjöng, firade och fick var sin ros och en vacker text och en bok. Det var svårt att säga hej då till alla, ögonen var tårfyllda kan jag säga. Alicia hade målat några stenar röda, målat några gröna blad och vita prickar på så att de såg ut som små jordgubbar som vi sedan gav till pedagogerna och barnen. Dessa jordgubbar kan de antingen lägga i landen eller ha i hemvrån att leka med, jag hoppas att de kommer bli uppskattade.

När vi kom hem överraskade vi Alicia med lite fika. Jag hade satt upp ballonger i valvet med kaprifol som vi har i entrén till vår trädgård, därunder satt Leona och väntade på att hennes syster skulle komma hem. (Leona har varit snorig den senaste veckan, så därför var hon inte på förskolan, men mer om det senare.) Så överraskad Alicia blev, det var så roligt att se. Även hennes farmor och farfar kom förbi och var med och fikade, det var en så mysig dag!

För ca en vecka sedan blev Alicia lite små snorig. Snart var även Mats, Leona och Saga sjuka, inte lite heller. Sagas första förkylning! Jag klarade mig just då, och Alicia blev snart bättre igen så hon kunde gå sina sista dagar på förskolan medan Leona fick vara hemma med sin förkylda pappa och syster. Tyvärr blev även jag snorig igår, jag som nästan hade trott att jag klarade mig undan förkylningen.

Men som tur är blev ingen jättedålig, (pappan är dock ganska hängig) så Leona är pigg trots att snoret hänger henne till knäna. Saga kämpar på, lite små hostig och täppt i näsan i emellanåt. Hon har sovit lite mer än vanligt men i övrigt mått ganska bra som tur är. Så vi har fått lite smakprov på sommarlov och semestern den här veckan. Solen har visat sin bästa sida, så vi har spenderat stora dela av dagen ute i solen. Påtat i trädgården, badat i vattenspridaren och i sjön, (endast Leona badade, vi övriga doppade bara fötterna.) lekt i trädgården. Saga har lekt med sina leksaker i skuggan och även kunnat sova ute i vagnen en del, så mysig!

Nu hoppas vi att förkylningen försvinner snart och att vi får många fler soliga dagar under sommarlovet innan allvaret börjat igen i höst!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,

Läskigt ibland hur tiden bara springer iväg 🙈

nouw.com/marreekholm
mammashus
mammashus,

Ja verkligen! 😂

nouw.com/mammashus