Jämförelse: sista magbilden

<-- Alicia. Leona -->

Här ovan till vänster ser ni den sista magbilden jag tog med Alicia i magen. Jag hade gått 10 dagar över tiden och efter en andra hinnsvepning började jag få värkar. 56 timmar efter den där första värken, efter mycket krigande skulle jag sedan få upp Alicia på mitt bröst.

Ovan till höger ser ni lilla Leona i min mage, 7 dagar över tiden, bara en halvtimme innan jag började få värkar. Dryga nio timmar senare, 8 dagar över tiden, skulle jag äntligen få möta lillasyster efter en snabb drömförlossning. Själva graviditeterna var relativt lika, men att förlossningarna skulle bli så olika kunde jag aldrig föreställa mig. Vill du läsa mer om själva förlossningarna hittar du förlossningsberättelserna under den kategorin till vänster.

Jag upplevde att jag fick mage tidigare med Leona. Antagligen för att jag varit med om en graviditet tidigare och magen varit uttöjd tidigare. Med Alicia syntes inte magen speciellt mycket innan jag passerat vecka 20 och först efter vecka 24 var den så stor att man inte längre tvekade om jag var gravid eller bara rund om magen. Med Leona blev den så rund redan runt vecka 18.

Symfys måttet på magen har därimot varit relativt lika båda graviditeterna. Endast en centimeter större med lillasyster för det mesta av graviditeten. Lika stor emellanåt. Men trots det upplevde jag att magen var betydligt större med Leona. Alicia vägde endast 2870 gram när hon föddes och Leona 3405 gram, så kanske var det vikten som påvärkade det. Vem vet. Jag tycker dock att på bilderna ser magarna ungefär lika stora ut. Vad tycker du?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer