Ska syskonen dela sovrum?

Renoveringen av Alicias rum är i full gång, i augusti kommer förhoppningsvis hennes lillasyster så till sommaren bör rummen stå klara. Eller rummet är nu frågan? Hela tiden har tanken varit att dela av Alicias stora rum till två, så under renoveringen har vi förberett för det. Tex så hade rummet från början bara ett centrerat fönster men nu har vi satt in två nya treglasfönster så att varje rum ska få ett eget fönster när vi reser väggen i mitten. Det fanns redan två dörrar in till hennes rum som tur var då det någon gång i tiden redan varit två rum.

Det har varit så mycket underarbete att göra i rummet, vi rev ut de befintliga garderoberna, väggarna och isoleringen ända till ytterväggen då de var så dåligt byggda från början. Rummet var kallt och dragit, inte alls passande små barn, men nu har vi byggt upp väggarna igen, och rummet har redan blivit betydligt varmare. Treglasfönstren har säkert gjort sitt men framför allt gör väggarna skillnad. Ny gips finns nu på nästan alla väggar så snart ska de få sig en omgång av spackel, slipning och tapeter. Men först ska den sista garderoben upp.

Men nu har man min man fått mig att fundera. Ska vi verkligen resa den avdelande väggen nu? Vi kanske ska avvakta tills de själva ber om det? Min man föreslår att vi väntar med väggen så får systrarna ett stort rum tillsammans. (När nu lillasyster slutar att sova i vårt rum i framtiden.) Mer yta att leka på, att springa runt på, men framför allt gemenskap. Hur vi än gör kommer vi resa väggen det sista vi gör och göra så att den kan tas ner utan problem om någon skulle vilja det i framtiden. Men vad tycker ni? Har ni erfarenheter av att dela rum med ett syskon? Bra eller dåligt?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer