Skräckens kväll

I förrgår var lillan lite mer ledsen än vanligt, inte riktigt sitt vanliga glada jag. Framåt klockan 19 blev hon trött, och hungrig, och som vanligt somnade hon vid bröstet. Så underbart att ha henne i min famn, känna hennes bröstkorg sjunka och stiga när hon andas så lugnt. Snart lyfte jag upp henne och bar henne i min famn, upp för trappan och till hennes säng. Ibland sover hon oroligt och jag är då nästan beredd på att hon kommer vakna snart, och blir istället förvånad om hon inte gör det. Men den här kvällen var det inte så, hon sov så gott med sin kanin tätt intill.

Men en timme senare vaknar hon med ett panikartat skrik, så jag sprang till henne med hjärtat i halsgropen. Allt såg bra ut, förutom att bebis är vaken och ledsen, så skönt att kunna andas ut, inget hemskt hade hänt. Jag tog upp hennes lilla kropp i min famn och nästan omedelbart tystnade gråten. En amning och lite gos senare sov hon snart lika gott i sin säng igen, som en liten ängel.

Den här gången tar det bara en halvtimme innan hon vaknar med ett skräckslaget skrik. Mitt hjärta brister av att se henne så ledsen. När jag går upp för trappan och lugnande säger mamma är här, det är ingen fara, så tystnar gråten. När jag kommer fram till henne tittar hon på mig med stora ögon, sträcker sin lilla hand mot mig och ler. Det räcker med att jag ligger bredvid henne med en hand på hennes bröst för att hon ska somna om. Älskade unge!

Bara 10 minuter senare vaknar hon igen, skräckslagen. Undrar vad det berodde på, såhär dåligt/oroligt har hon aldrig sovit tidigare. Jag fick ta upp henne i min famn igen, gråten tystnar men den här gången tar det längre tid innan hon kan slappna av och somna om. När jag bäddat ner hennes lilla kropp i sitt babynest kryper jag och M, som precis kommit hem från jobbet, upp i sängen vid hennes sida. Med Ms armar om mig och lillan snosande bredvid mig somnar snart även jag, trygg, och omringad av mina älsklingar.


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

paulalyngstedt
paulalyngstedt,
De drömmar jättemycket otäckt när de är så små! Gör ont i mammahjärtat när man hör hur förtvivlade de låter.
nouw.com/paulalyngstedt
mammashus
mammashus,
Mm det gör verkligen ont när hon är så ledsen. 😔
nouw.com/mammashus