Sömnstatus: vaken

Igår kväll var en sån där kväll där det inte gick att söva lillan. Det var inte så att hon sov oroligt eller vaknade, nej, det gick bara inte att få henne att somna av olika anledningar. M var fortfarande ute i trädgården och röjde, med sig hade han Freja. Hon var så glad över att få vara med ute, leka i hundgården en stund, medan M jobbade.

Det var för en gång skull lungt och skönt här hemma, så lillan somnade snart i min famn, efter att hon ropat efter sin pappa ett par gånger. Men när jag skulle lägga ner henne i hennes bedsidecrib var det så ljust i sovrummet fortfarande pga. sommartiden så lillan hade svårt att få ro. Jag la en lugnande hand på hennes bröst, gjorde allt för att lugna henne, men inget hjälpte. Dessutom kunde hon höra sin pappa arbeta och hunden skälla där ute, så snart var hon klarvaken igen.

Vi gick ner, lillan låg bredvid mig i soffan och jollrade, hon hade helt glömt bort hur trött hon egentligen var, när hennes farmor och farfar kom förbi en sväng. De hade lämnat tillbaka släpkärran och ville bara säga hej, till lillans förtjusning. De gosade en stund innan de åkte hem igen och jag pånytt försökte söva henne. Men nu var hon alldeles för mätt och pigg för att komma till ro. Allt var intressantare än att sova just då. Gång på gång vaknade hon mer ett ryck, vad var det där?

Totalt tog nattningen 3,5 timme igår. I vanliga fall brukar det ta uppåt en timme, men då brukar vi gosa en bra stund innan jag eller M bär upp lillan till sin säng. Jag får börja dra ner persiennerna i sovrummet, tända lillans nattlampa istället, det kanske underlättar. Vad tror ni om det? Nu vaknade lillan nyligen för dagens första amning, ovanligt tidigt måste jag säga. Men hon ser ut att vara påväg att somna om nu, och jag känner själv hur ögonlocken blir allt tyngre. God natt/God morgon.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

tineeriksson
tineeriksson,
Det kanske kan vara så att det varit mycket nya intryck för henne under dagen som gör att sömnen tar lite stryk. Dom suger ju åt sig som svampar och jag förstår att det blir för mycket för dom små att bearbeta på en gång:) hoppas det blir bättre vid nästa nattning 😊
nouw.com/tineeriksson
mammashus
mammashus,
Ja så kan det mycket väl vara, de lär ju sig så otroligt fort. 😊 Det hoppas jag med.
nouw.com/mammashus
tineeriksson
tineeriksson,
Ja gud ja! Tänk hur mycket dom lärt sig under 1a året jämfört med oss i våran ålder pjuh!:)
nouw.com/tineeriksson
MrsHenriksson
MrsHenriksson,
mammashus
mammashus,